Tu, cum te simți după ce mănânci?

Mâncarea pe care o mâncăm ne face sângele acid sau alcalin. Persoanele sănătoase au sângele alcalin în proporție de 60-70%. Un procent mai scăzut de alcalinitate, unul de 50-60% este caracteristic oamenilor care se îmbolnăvesc frecvent, cei cu un sistem imunitar mai puțin sănătos. Un sânge acid este prezent la persoanele foarte înaintate în vârstă, precum și la cei cu boli cronice.

17621368_mDacă ar fi să prezentăm tipurile de alimente care întrețin și generează o alcalinitate potrivită unui sistem imunitar la cote bune, acestea ar fi:

  • 60% fructe și legume;
  • 20% proteine;
  • 14% carbohidrați;
  • 6% grăsimi.

Acest tip de regim alimentar mărește alcalinitatea și crește aciditatea doar anumitor fluide din organism. Fiecare masă ar trebui să ne facă să ne simțim plini de energie, mai înviorați și plini de viață. Dacă ne simțim somnoroși, cu stomacul greu, dacă avem gaze sau alte stări neplăcute, tipul de mâncare pe care am ales-o nu a fost potrivit sau cantitatea a fost prea mare.

După o masă bine combinată și într-o cantitatea potrivită, după o masă în care minim 51% este hrană crudă, ar trebui să ne simțim bine, cu putere de muncă și capacitate optimă de concentrare. De cele mai multe ori – trebuie să recunoaștem!-, după masa de prânz randamentul nostru este scăzut și, de cele mai multe ori apelăm la o ”altă” cafea pentru a rămâne în formă. Se poate proceda și astfel, doar din când în când….

Cea mai mare atenție trebuie acordată stării de bine de după masă și adaptarea unei diete care să aducă acest rezultat.

Vrei să fii sănătos?

Caută să împlinești nevoile firești ale corpului, caută să înțelegi cât de importantă este acestă cercetare spre optimă funcțiune și sănătate, dar mai ales, pentru a avea o viață lungă și sănătoasă!

Rămânem aproape cu bine, sănătate și bucurie!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

1 Comment
ianuarie 24, 2016

M.ar interesa dacă există un produs care să vină în ajutorul bilei leneșe!
Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *