Mesele de Craciun si protejarea colonului

Urmeaza Sarbatorile de iarna si, asa cum ne-am obisnuit, ne reunim familia si prietenii dragi pentru a petrece momente speciale impreuna. Nelipsite sunt, de asemenea, bucatele alese traditionale, care fac deliciul meselor din Ajun, din ziua de Craciun sau din noaptea dintre ani.

Stim cu totii ca sunt delicioase, de aceea ne este adeseori foarte greu sa evitam excesele, insa specialistii ne asigura ca un strop de cumpatare valoreaza enorm pentru sanatatea organismului.

Mai mult decat atat, un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie echilibrata, este cheia pentru a-ti proteja colonul de complicatii cel putin neplacute.

Limiteaza consumul de carne rosie, in special cea procesata

Chiar daca sunt gustoase si pot parea alegerea potrivita pentru micul dejun sau pe post de aperitiv, mezelurile contin substante care irita colonul si afecteaza flora intestinala.

Consuma mazare, pastai si spanac

Aceste alimente sunt bogate in fibre si substante care protejeaza ADN-ul celulelor, fortificandu-le.

Exista studii care arata cum aceste alimente scad cu circa 40% riscul aparitiei cancerului de colon daca sunt consumate constant. Include-le in meniul de Sarbatori si fa-i un bine organismului tau!

Renunta la fumat

Fumatul ameninta sanatatea organismului, in general, si a colonului in mod special. Acest obicei nesanatos este asociat cu peste 14 tipuri de cancer, inclusiv cu afectiuni care pot aparea la nivel intestinal.

Consuma alcool in cantitati moderate sau chiar deloc

Un pahar de vin poate fi bine-venit atunci cand exista un prilej de sarbatoare. Pentru anumite persoane insa, chiar si o cantitate redusa poate fi daunatoare.

Istoricul medical personal si cel al familiei, precum si eventualele recomandari ale medicului sunt elemente importante de care trebuie sa tii cont pentru a-ti proteja sanatatea.

Mai mult, consumul de alcool iti creste apetitul si poate cauza excese alimentare.

Pastreaza-ti greutatea corpului constanta

Fluctuatiile de greutate si extremele din alimentatie dezechilibreaza procesul digestiv si pot pune la grea incercare colonul.

Chiar daca perioada Sarbatorilor de iarna este egala cu excesele alimentare pentru marea majoritate, tu trebuie sa mananci cat mai echilibrat si sa iti mentii greutatea in limite normale.

Uita de constipatie!

In anumite perioade, suntem tentati sa mancam mai mult decat de obicei si cedam mai des poftelor. In aceste momente, digestia este ingreunata, organismul fiind nevoit sa proceseze mai multa hrana.

Mananca echilibrat, moderat si nu combina alimente care „cad greu”. Consuma fibre care iti mentin tractul digestiv sanatos si hidrateaza-te.

Fii o persoana activa!

Chiar daca vremea din ce in ce mai racoroasa te poate descuraja, nu-ti pierde motivatia de a face miscare oricand ai ocazia. Mergi pe jos, practica un sport de interior, mergi la cursuri de dans sau la sala de sport.

Miscarea favorizeaza toate procesele organismului, inclusiv pe cele care tin de sanatatea digestiei si a colonului. Special de Sarbatori: daca ai parte de ninsoare, bucura-te de acest dar al naturii alaturi de cei dragi; ce poate fi mai distractiv decat sa faceti impreuna oameni de zapada sau sa mergeti la patinoar si sanius?

Pentru Sarbatori lipsite de griji, iti recomandam:

Suplimentul alimentar Life Impulse Super Colon Cleanse este o combinatie de fibre vegetale provenite de ingredientele sale: tarate de Psyllium BIO, seminte de fenicul, frunze de menta, scortisoara de crusin, telina si fructe de papaya.

Consumat in timpul meselor, suplimentul ajuta la detoxifierea colonului si la refacerea florei intestinale, permitandu-ti sa te bucuri in voie de momentele frumoase alaturi de cei dragi.

Life Impulse® NO.1 Digestive Enzymestimuleaza, stabilizeaza si optimizeaza perfect tractul digestiv, iar datorita biodisponibilitatii crescute, enzimele sunt absorbite optim si rapid de catre organism.

Formula unica din acest complex multienzimatic contribuie la optimizarea digestiei, la echilibrarea metabolica, la procesul de pierdere in greutate si creste toleranta la gluten si lactoza.

Life Impulse® Digestion Plus cu aloe vera BIO – Digestiv –  pe baza de papaya, aloe vera BIO si seminte de in este o sursa complexa de fibre si enzime necesare pentru a usura procesul digestiei.

Poate ajuta in refacerea florei saprofite, poate fi un real ajutor digestiv, excelent pentru o curatare intestinala

Ai grija de sanatatea ta si bucura-te de magia Sarbatorilor!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *