Fii un invingator!

Se spune adesea ca, pentru a realiza ceea ce-ti doresti, indiferent cat de dificil ar parea acest lucru, ai nevoie de atitudinea potrivita. Atunci cand crezi cu tarie in tine si pastrezi o atitudine constructiva, optimista, poti sa atingi orice obiectiv, indiferent de provocarile intalnite pe parcurs. Iata, mai jos, cum arata profilul invingatorului si cum iti poti antrena mentalitatea de campion:

Gandeste pozitiv. Margaret Thatcher, „Doamna de Fier” a Marii Britanii spunea, cu intelepciune:„Ai grija la gandurile tale pentru ca acestea devin cuvinte. Ai grija la cuvinte pentru ca acestea devin fapte. Ai grija la fapte pentru ca ele devin obiceiuri. Ai grija la obiceiuri pentru ca ele iti contureaza caracterul. Si ai grija de caracterul tau pentru ca el iti decide destinul!”.

42999689_s
Asadar, modul in care alegem sa privim lucrurile dicteaza daca vom avea sau nu succes. Tu ce alegi? Sa fii optimist si sa faci tot ceea ce-ti sta in putere ca sa fii din ce in ce mai bun in fiecare zi sau sa te indoiesti de puterea ta la fiecare pas? Porneste la drum imaginandu-ti ca ai obtinut deja ceea ce ti-ai propus – acest gand te va calauzi si te va propulsa catre victorie.

Concentreaza-te pe fiecare pas. Succesul depinde de efortul investit de tine, asadar calitatea muncii tale este foarte importanta. Obisnuieste-te sa inveti cate ceva din orice ti se intampla si concentreaza-te pe a fi mai bun de fiecare data, iar rezultatele vor fi cele pe care ti le doresti. Destinatia este la fel de importanta precum intreaga „calatorie”.

Lasa-te ghidat de motivatie. Invingatorii sunt manati de vointa proprie de a face un anumit lucru, si nu de obligatie. Atunci cand motivatia vine din interior si cand iti asumi un angajament pentru a atinge un obiectiv, lucrurile incep sa se intample asa cum iti doresti.

Antreneaza-te constant. Se spune ca pregatirea poate cantari, adesea, cat jumatate dintr-o victorie. Pregatirea este estentiala pentru un sportiv care isi propune sa fie intotdeauna cel mai bun, dar si pentru omul de vanzari care urmeaza sa aiba o discutie cu un posibil client. Antrenamentul iti da incredere tine, iar aceasta este parte a atitudinii de invingator.

Nu renunta. Uneori, drumul poate fi foarte anevoios si ti se poate parea ca nu vei ajunge niciodata acolo unde ti-ai propus. Fii perseverent si priveste fiecare greutate ca pe o oportunitate de a fi si mai bun si de a gasi solutii eficiente.

„Pesimistul vede dificultati in orice oportunitate. Optimistul vede oportunitati in fiecare dificultate.” (Winston Churchill, fost presedinte american)

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *