1 Martie, martisor!

In lunile geroase de la inceputul anului asteptam cu mare nerabdare sosirea primavarii, ca pe un dar despre care stim ca ne este pregatit cu mare drag. Ziua de 1 martie nu este insa numai prima zi oficiala de primavara, ci si una dintre cele mai frumoase sarbatori ale anului. Este ziua in care, plini de optimism si bucurie, le daruim celor drage flori si martisoare, insotite de traditionalul fir impletit in culorile alb si rosu si de gandurile noastre bune, aducatoare de noroc.

1 Martie

La origine, martisoarele erau considerate talismane care le aduceau noroc celor care le primeau si le purtau intreaga luna. Arheologii sunt de parere ca sarbatoarea dateaza inca de acum 8 milenii, femeile purtand in acea vreme coliere speciale, din pietricele de rau vopsite in alb si rosu. In Imperiul Roman, 1 martie era o sarbatoare fastuoasa, care marca inceputul unui an nou.

Sa primim, asadar, energia pozitiva a acestui nou inceput si sa ne lasam cuprinsi de magia primei zile de primavara, in care natura se insufleteste cu straiele fermecator colorate pe care le adoram. Iata cateva sugestii pentru a le darui persoanelor dragi un zambetsincer:

  • Un martisor traditional. In aceasta perioada, inventivitatea si priceperea romanilor sunt la cote maxime, astfel incat vei avea la dispozitie felurite variante din care sa alegi modelul care iti face cu ochiul.
  • Un buchet de flori de primavara este intotdeauna o alegere inspirata. Ai atatea optiuni: ghiocei, zambile, frezii, narcise, lalele si altele, care mai de care mai viu-colorate si mai frumos-mirositoare.
  • Felicitari ornate cu flori uscare sau de hartie decupata. Adauga firul magic alb-rosu, gandurile tale bune si urarile frumoase pentru o primavara plina de bucurii si vei oferi un cadou original, cu suflet!
  • Un ruj rosu aprins. In prima zi de primavara, celebreaza-i feminitatea! Ce femeie nu isi doreste sa se simta frumoasa, iar rosul este culoarea-vedeta a primaverii pentru machiajul buzelor.
  • Surprinde-o cu o bijuterie delicata! Declara-i iubirea sau admiratia cu ajutorul unui lantisor elegant sau al unei perechi de cercei care-i pune in valoare frumusetea. Sau, de ce nu, cu ajutorul unui inel de logodna! J

Ziua in care Dumnezeu a creat speranta a fost, probabil, ziua in care El a creat primavara. (Bern Williams)

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *