Pacienți, cunoscuți, apropiați, oameni dragi nu doresc și nu simt nevoia să folosească suplimente nutritive, din diverse motive: neînțelegerea exactă a funcționalității întregului nostru, respingerea ideii de a lua ”pastile”, dorința de a fi ”în formă” și fără suplimente și alte motive, ce-i țin departe de aceste obiceiuri. Recomand cu încredere suplimentele nutriționale, sunt un adevărat suport al stării noastre de sănătate, într-o lume tot mai agitată, stresată și…fără timp!
Unul dintre suplimentele care nu-mi lipsesc și pe care-l folosesc în permanență este SPIRULINA.
Ce este spirulina?
O algă marină cu proprietăți uimitoare! Pe lângă informația nutrițională există și acea informație de energie venită…tocmai din adâncul mărilor! Spirulina se folosește:
- ca mijloc de profilaxie și tratament împotriva anemiei
- ca mijloc de întărire generală și detoxifiere
- suport de aminoacizi esențiali pentru cei care fac sport, sau ca și simplu revitalizant și energizant
- ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride rele din sânge, îmbunătățind, în general, sănătatea cardiovasculară datorită faptului că este o sursă rară de acid linoleic
- ajută la diminuarea problemelor provocate de diabetul de tip 2, scăzând nivelurile de zahăr din sânge
- are efect antioxidant, și este recomandată chiar și micuților școlari care refuză să mănânce legume crude
- ajută procesul de slăbit, prin aportul mare de aminoacizi și accelerarea metabolismului
Spirulina are toate aceste proprietăți datorită conținutului uimitor de substanțe nutritive, printre care se numără:
- clorofila
- proteine (conținutul de proteină este net superior oricărei alte forme)
- vitamine
- minerale principale
- acizi grași esențiali
- acizi nucleici
- polizaharide
- gama largă de antioxidanți
Spirulina nu este un medicament, însă atunci când este folosită ca sursă suplimentară de nutrienți poate preveni apariția unor afecțiuni ce au la bază deficiențe nutriționale. Cercetările medicale au demonstrat deja că spirulina oferă beneficii organismului uman, contribuind la echilibrul si sănătatea acestuia.
Superalimentele – în general – contribuie decisiv la buna nutriție a corpului uman, hrănind în egală măsură creierul, oasele, mușchii, pielea, părul, inima, plămânii, sistemul reproducător, pancreasul sau sistemul imunitar. În plus, corectează pe termen lung dezechilibrele nutriționale și ne ajută să adoptăm o dietă bazată, într-o mare măsură, pe alimente naturale și complete. Ne ajută și să facem o tranziție spre alimente mai sănătoase, construind un echilibru în greutate și ajută la găsirea acelei diete ideale pentru fiecare organism în parte.
Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist
Formator, Consilier de dezvoltare personală