Tocurile – truc de beauty sau povara?

Ti s-a intamplat vreodata ca, dupa o zi intreaga petrecuta pe tocuri, sa apara dureri suparatoare de glezne sau de spate sau chiar sa resimti un disconfort major din pricina picioarelor umflate? Ne place sa purtam tocuri pentru ca, in anumite situatii, completeaza perfect o anumita tinuta sau ne fac sa avem mai mult incredere in noi. Cat de sanatoase sunt insa acestea pentru organism? Si, mai ales, este posibil sa limitam efectele negative, fara sa renuntam la tocuri?

24731618_sCelebra artista si femeie de afaceri Victoria Beckham, sotia la fel de celebrului fotbalist britanic David Beckham obisnuia sa spuna „nu ma pot concentra atunci cand nu port tocuri”. Insa, recent, aceeasi Victoria Beckham a anuntat ca a decis sa renunte la tocuri pentru ca…nu le mai poate suporta. Pana si Christian Louboutin, cunoscutul creator de pantofi cu tocuri extrem de subtiri si ametitor de inalte admite faptul ca „tocurile sunt placere combinata cu durere”.

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca, daca pe termen scurt tocurile pot cauza dureri trecatoare sau disconfort, pe termen lung, acestea pot contribui la aparitia unor efecte mult mai ingrijoratoare, precum: deformari ale coloanei care afecteaza postura, hernie de disc, instabilitatea gleznelor sau leziuni ale muschilor partii superioare ale piciorului sau ai soldului.

De aceea, este bine sa stii ca exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a te putea bucura in continuare de farmecul feminin al tocurilor, protejandu-ti, in acelasi timp, sanatatea:

  1. Limiteaza timpul petrecut pe tocuri. Atunci cand ai o intalnire importanta sau urmeaza sa participi la un eveniment special, tocurile te ajuta sa ai un look elegant, care atrage priviri admirative. In afara acestor ocazii, insa, este bine sa renunti pe cat posibil la tocuri si sa alegi tipuri de incaltaminte mai confortabile. Ai atatea optiuni! Tocurile se pot usor transforma intr-o adevarata povara atunci cand trebuie sa alergi mai mult dintr-o parte in alta sau cand esti nevoita sa mergi mai mult pe jos.
  2. Antreneaza-ti gleznele. Miscarea constanta contribuie mult la protejarea sanatatii generale a organismului. Astfel, chiar daca nu faci sport in general, un truc eficient pentru a reduce efectul negativ al purtarii tocurilor, este sa-ti antrenezi muschii gleznei. Poti face foarte usor acest lucru chiar la tine acasa: stand pe loc, ridica-te pe varfuri incet si apoi coboara la fel de incet. Cu cate 4-5 serii a cate 30 de astfel de miscari pe zi, coloana ta va avea mult de castigat pe termen lung.
  3. Alege tocurile mai joase si mai stabile, in defavoarea celor inalte si subtiri. Cu cat tocul este mai inalt, cu atat glezna este mai solicitata, iar cu cat acesta este mai subtire, cu atat presiunea pe coloana vertebrala este mai mare. Chiar daca tocurile mai joase si mai groase nu sunt complet inofensive, ele vor conduce, fara indoiala, la aparitia mai putinor efecte negative.
  4. Foloseste un produs natural, care amelioreaza efectele purtarii tocurilor. Kräuter® Magic Roll cu plante BIO calmeaza rapid durerile musculare si articulare din zona gatului, spatelui, incheieturilor si gleznelor. Compact, produsul este usor de folosit si transportat chiar si in poseta fiind intotdeauna la indemana atunci cand ai nevoie.

Cu aceste cateva schimbari simple in rutina obisnuita, sanatatea ta va avea mult de castigat!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *