Cel mai bun lucru care poate sa ti se intample!

Un proverb bine cunoscut ne invata ca, de multe ori, „socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”. Asta pentru ca, in viata fiecaruia dintre noi, vine macar un moment in care planurile ne sunt complet date peste cap de o situatie neprevazuta. Dintr-odata, prioritatile se schimba si, vrand-nevrand, trebuie sa ne canalizam energia spre a gasi o solutie potrivita. In astfel de momente, ai doua posibilitati: sa te lasi coplesita de situatie sau sa alegi sa o transformi intr-o sansa de a creste si a invata.

lc-mobile-slider-martie_fericire

Priveste lucrurile dintr-o noua perspectiva

Cand te afli intr-o situatie necunoscuta, primul impuls este sa te gandesti ca nu aveai nevoie de inca o „problema” si sa te intrebi, speriata, de ce ti se intampla tocmai tie aceste lucruri. Incearca, insa, sa inspiri adanc si sa cauti un nou unghi din care sa privesti situatia. O atitudine pozitiva te va ajuta sa privesti orice provocare ca pe o ocazie nemaipomenita de a invata lucruri noi si de a castiga experiente valoroase.

Provocarile te fac mai puternica

O situatie necunoscuta pe care o infrunti cu zambetul pe buze te pregateste si mai bine pentru orice obstacole pe care viata ti le poate pune in cale. In plus, unul dintre beneficiile ascunse al momentelor dificile din viata este ca devii cu mult mai increzatoare in fortele proprii decat credeai vreodata ca ai putea fi. In timp, o sa descoperi calitati pe care poate nici nu stiai ca le ai si o sa te convingi, iar si iar, ca ai in tine resursele necesare pentru a fi mai buna decat credeai. Cum altfel am putea sa crestem in viata daca nu ne-am lovi, din cand in cand, si de lucruri noi?

Provocarile te ajuta sa-i inspiri si pe ceilalti

De cele mai multe ori, atunci cand ne propunem sa rezolvam ceva, tindem sa privim poate prea mult in interior si sa ne raportam foarte mult doar la noi insine. Suntem, insa, inconjurati de oameni, prieteni, colegi si familie, iar ceea ce gandim, simtim si alegem sa facem are adesea impact si asupra celor din jurul nostru. Spre exemplu, daca cei din jurul tau te considera un model in viata, ei iti vor imita comportamentul si atitudinile. De aceea, daca refuzi sa te lasi descurajata de provocari, ii vei inspira si motiva pe ceilalti sa fie la fel de curajosi si intelepti atunci cand se vor intalni cu situatii provocatoare.

Adevarata valoare a unui om nu se dezvaluie atunci cand se regaseste in situatii confortabile, ci atunci cand este pus in fata provocarilor. (Martin Luther King Jr.)

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *