Anghinare pentru digestie usoara!

Ce poate fi mai neplacut decat sa nu te poti bucura in liniste de o masa gustoasa? Rolul alimentelor este sa iti dea energia necesara unei vieti pline si sa iti redea confortul dupa aparitia senzatiei de foame. Se intampla insa ca, uneori, acest rol sa fie denaturat prin aparitia senzatiei de balonare, a durerilor abdominale sau a starii de greata. Toate acestea sunt semne clare ca ai nevoie de o schimbare in modul in care mananci pentru a regasi placerea alimentatiei corecte.

anghinare_224520445

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru problemele digestive, biliare sau hepatice este anghinarea, o planta considerata de multi specialisti un adevarat super-aliment. Desi mai putin cunoscuta de majoritatea dintre noi, anghinarea este o sursa foarte bogata de antioxidanti. De fapt, o cercetare realizata de American Journal of Clinical Nutrition a aratat ca o portie de anghinare contine mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra, afinele sau vinul rosu.

Iata, pe scurt, motivele pentru care anginarea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta:

  • Este bogata in fibre, usurand, astfel, in mod natural tranzitul intestinal. Mai mult decat atat, anghinarea contine inulina, o fibra naturala care este un prebiotic, si care, la randul sau, sporeste nivelul de probiotice din intestinul gros.
  • Previne si trateaza indigestia. Acest fapt se datoreaza unei substante numite cinarina, care sporeste productia secretiei biliare, pentru o digestie mai rapida si lipsita de probleme. Un studiu international care a evaluat 247 de persoane cu probleme digestive a aratat faptul ca 86% dintre acestia au observat imbunatatiri semnificative dupa o perioada in care au consumat anghinare.
  • Protejeaza impotriva radicalilor liberi. Anumiti factori de mediu sau care tin de stilul de viata al fiecarei persoane pot avea efecte directla nivel celular, deteriorand capacitatea organismului de a se proteja de virusi si boli. Anghinarea neutralizeaza radicalii liberi produsi in organism si mentine sanatatea generala a acestuia.
  • Regleaza presiunea arteriala si colesterolul. Continutul ridicat de potasiu si magneziu contrabalanseaza nivelul din sodiu din organism, prevenind astfel hipertensiunea.
  • Previne retentia de lichide. Anghinarea are efect diuretic, ceea ce impiedica „stationarea” lichidelor in exces in organism.

Profita de actiunea acestui super-aliment si incearca suplimentul alimentar Life Impulse® Sanobil! Produsul are efect hepatoprotector, stimuleaza producerea si eliminarea secretiei biliare, accelereaza tranzitul intestinal, mentine colesterolul la valori normale si te ajuta sa scapi de crizele biliare ce pot aparea dupa mese bogate.

Da-i voie hranei sa-ti fie medicament! (Hipocrate)

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *