Veninul de albina, botoxul din natura

Stiai ca albinele polenizeaza o treime din sursele de hrana de pe Pamant? Desi atat de mici, ele joaca un rol esential pentru mentinerea echilibrului intregului ecosistem terestru: peste 400 de milioane de specii de plante au nevoie de albine pentru a creste, a-si continua ciclul de dezvoltare si a sustine mii si mii de specii de animale.

Primul instinct este sa ne ferim din calea unei albine atunci cand o zarim, de frica sa nu ne intepe. Acelasi venin insa, intr-un mediu controlat, poate face minuni pentru organism si, in mod particular, pentru piele. Mai multe studii au stabilit ca veninul de albine este un ingredient de exceptie pentru ingrijirea pielii, fiind numit de expertii in frumusete echivalentul natural al botoxului.

Masca veninCum functioneaza?

Odata cu trecerea timpului, productia de colagen proprie pielii incetineste, ceea ce duce la pierderea fermitatii pielii si, astfel, la aparitia ridurilor. Veninul de albina inverseaza procesul de imbatranire celulara, stimuland productia de colagen si elastina, ceea ce face ca tenul sa intinereasca vazand cu ochii si sa se transforme asa cum iti doresti.

Atunci cand aplici pe ten o cantitate mica de produs care contine venin de albine, tenul este pacalit si are o reactie asemanatoare ca in cazul unei intepaturi reale de albina: circulatia sangelui se intensifica, declansand totodata productia de colagen pentru a intari tesutul, precum si productia de elastina, care ii reda tenului flexibilitatea si aspectul tanar.

De aceea, folosirea periodica a unei masti care contine venin de albina nu numai ca ajuta la reducerea porilor, a ridurilor si a liniilor fine, dar si amelioreaza petele pigmentare și efectele nocive provocate de razele soarelui.

Trebuie sa stii ca:
  • O intepatura reala de albina nu are acelasi efect ca aplicarea pe piele a unui produs care contine venin de albina – diferentele tin de doza si concentratie, care, in cazul unei creme, sunt adaptate de specialisti nivelului de tolerabilitate a pielii. ( exceptie facand persoanele alergice la intepaturile de albine). Tocmai de aceea, tu te poti bucura de beneficiile ingredientului, fara sa te lovesti, insa, de inflamatiile sau durerile intense care pot aparea dupa contactul pielii cu veninul pur eliberat de albina prin intepatura.
  • Veninul de albine stimuleaza regenerarea pielii, hidrateaza in profunzime si improspateaza tenul.
  • Acest ingredient stimuleaza circulatia sanguina in toate straturile pielii, avand actiune antioxidanta, antimicrobiana, anti-inflamatoare si anti-acneica.
  • Colectarea de venin nu afecteaza albinele, ci se realizeaza in deplina siguranta pentru micile vietuitoare. Atunci cand o albina te inteapa, ea moare apoi pentru ca-si pierde acul. In procesul de colectare, insa, veninul este extras printr-un procedeu special care are loc in stup si prin care albinele sunt incurajate sa elibereze venin.
  • Terapia cu venin de albine este pe placul unor celebritati precum Kate Middleton, Victoria Beckham sau Kylie Minogue.

Incearca masca faciala Biotissima® cu venin de albine, care amelioreaza vizibil ridurile si cicatricile, reda pielii culoarea si prospetimea si crestea permeabilitatea vaselor capilare, contribuind la intinerirea vizibila a tenului. Ingrijeste-ti tenul ca o vedeta!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *