Daca tu crezi ca poti, ai dreptate!

Ti s-a intamplat sa intalnesti oameni care ti-au povestit despre visuri ce pareau irealizabile, doar ca apoi, dupa o vreme, sa vezi ca acestia si le-au dus la bun sfarsit cu succes? Henry Ford, fondator al industriei americane de automobile, obisnuia sa spuna ca, indiferent „daca tu crezi ca poti sau crezi ca nu poti, ai dreptate in ambele cazuri.” Si, de altfel, si el avea dreptate – forta convingerilor personale este  extrem de puternica si, daca o folosesti constructiv, te va ajuta sa ajungi acolo unde iti propui.

shutterstock_104303930

Dupa mii de articole, carti sau conferinte pe tema succesului, un lucru este cert: nu exista o reteta unica, pe care, daca o urmezi pas cu pas, matematic, sa ajungi in fata succesului. Iar explicatia este una simpla: reteta universala a succesului nu exista pentru ca fiecare dintre noi este diferit, fiecare are propriul mod de a privi viata si fiecare face „click” la lucruri diferite.

Este adevarat ca, daca iti doresti sa reusesti in ceva, trebuie pleci de la cateva conditii. In primul, trebuie sa te informezi si sa devii un foarte bun cunoscator al domeniului in care vrei sa te dezvolti. Astfel, daca, de exemplu, iti doresti sa ajungi un om de vanzari foarte bun, trebuie sa cauti si sa inveti tehnici si secrete care sa te ajute sa fii stapan pe situatie si sa iti lasi carisma sa iasa la suprafata.

La fel de important este sa fii motivat – sa iti doresti sa fii convingator, sa pui suflet in ceea ce spui si sa transmiti o energie care il captiveaza pe cel sau pe cei din fata ta. Urmatorul aspect foarte important este sa ai un plan de actiune, sa-ti stabilesti un set de tactici si metode prin care poti sa-ti atingi obiectivele: cu cine vorbesti, unde sa fii prezent, ce vrei sa oferi si cum oferi aceste lucruri.

Insa, dincolo cele mentionate mai sus, mai ai nevoie de un lucru care face ca toate lucrurlile sa se lege, care da viata planurilor de pe hartie si care actioneaza ca un motor pe parcursul intregului proces: convingerile din subconstient, cele care fac diferenta intre esec si succes. Atunci cand subconstientul este de partea ta si tu crezi din adancul fiintei tale ca un lucru este realizabil, in acel moment, succesul devine numai o chestiune de timp.

Ai auzit de termostatul intern? El este acel set de valori, credinte si idei pe care fiecare dintre noi si-l contureaza in timp. Termostatul intern este un mecanism care, de multe ori, te trage de maneca spunandu-ti ca „e prea greu”, „lucrurile nu se leaga” sau „nu e de tine”.

Acesta te poate tine pe loc, indemnandu-te sa renunti sau sa te resemnezi, din frica de esec.  In aceste momente ai nevoie sa accesezi convingerile din subconstient si sa apesi butonul care te va ajuta sa scapi de credintele limitative care stau intre tine si succes.

Incheiem tot cu un citat care ii apartine lui Henry Ford: „Mintea omului este un canal prin care lucrurile care ar putea sa existe se transforma in lucruri care EXISTA.”

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *