Musetelul, doctorul de pe camp!

Mai tineti minte ca, in copilarie, parintii si bunicii obisnuiau sa ne prepare rapid o cana de ceai de musetel atunci cand aveam rosu in gat, nu puteam adormi sau ne intorceam acasa cu julituri, dupa o cazatura zdravana? Stiau ei ce stiau! Musetelul este folosit de secole pentru tratarea diferitelor probleme de sanatate. Deloc pretentios, el se gaseste aproape peste tot pe timp de primavara si vara, crescand cu generozitate pe campuri, pe pajisti si chiar pe marginea drumului.

musetelPlanta este originara din sudul si sud-estul Europei, iar cu timpul, a ajuns sa fie cultivata in intreaga lume datorita proprietatilor sale. Astazi, musetelul este adesea valorificat in produse de ingrijire personala, precum si ca tratament pentru o gama larga de afectiuni. Iata numai cateva dintre motivele pentru care este atat de apreciat:

  • Datorita proprietatilor sale antispastice si antiinflamatorii, musetelul calmeaza rapid crampele stomacale si intestinale, tratand totodata disconfortul produs de balonare.
  • Aceleasi proprietati il fac deosebit de eficient si in cazul crampelor menstruale, musetelul favorizand relaxarea muschilor abdomenului inferior prin cresterea nivelului de glicina din organism.
  • Musetelul are actiune antibacteriana, ceea ce il face un inamic de temut al racelii si gripei. De asemenea, el trateaza simptomele de rosu in gat si iritatiile care pot aparea in urma unor episoade intense de tuse.
  • Este un remediu recunoscut in cazul insomniilor si al starilor de anxietate, datorita efectului sau usor sedativ.
  • Extractul de musetel intareste smaltul dintilor, combate depunerea tartrului, ingrijeste gingiile si asigura o senzatie de prospetime la nivelul cavitatii bucale.
  • Actioneaza ca un dezinfectant natural pentru piele, fiind folosit pentru tratarea acneei, a iritatiilor si a ranilor superficiale. In plus, musetelul stimuleaza regenerarea tesuturilor si catifeleaza si hidrateaza pielea, redandu-i elasticitatea naturala.
  • Curata delicat scalpul si activeaza circulatia sangelul la nivelul acestuia, fiind un ajutor de nadejde in prevenirea si combaterea matretii. Rezultatul: un par curat, puternic si stralucitor.

Stiati ca, multumita puterii sale uimitoare de a trata afectiunile si de a aduce linistea si starea de bine, musetelul si-a castigat denumirea de “floarea raiului”? Cat de potrivit!

Oana Petrescu,

Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *