Mituri despre celulita!

Daca ti s-a intamplat vreodata sa te privesti in oglinda si sa fii nemultumita pentru ca celulita persista, trebuie sa stii ca nu esti singura careia i s-a intamplat acest lucru: studiile arata ca aproximativ 90% dintre femei au avut, la un moment dat, aceasta problema.

ingrijire_pieleDe ce apare celulita, ce poti face pentru a o indeparta si cum poti preveni aparitia ei? Aflam raspunsurile discutand despre unele dintre cele mai frecvente mituri care circula pe acest subiect:

Celulita este cauzata de toxinele din organism

De fapt, celulita apare atunci cand depunerile de grasime de sub piele incep sa „sparga” fibrele de colagen sau tesutul conjunctiv al pielii. Zonele cele mai predispuse sunt fesele si coapsele, dar si abdomenul sau bratele.

Tesutul conjunctiv se poate deteriora din cauza unui dezechilibru hormonal sau a excesului de grasime din organism, precum si pe fondul lipsei de miscare sau al unei circulatii sanguine deficitare.

Femeile au mai multa celulita decat barbatii

Este adevarat, femeile au mai mult tesut adipos pe coapse si in jurul taliei. In plus, ele au mai putin tesut conjunctiv, acesta avand rolul de a spori fermitatea corpului. Cu toate acestea, in jur de 10% dintre barbati se confrunta cu aceasta problema.

Celulita creste o data cu varsta

Din nou, adevarat. Pe masura ce inaintam in varsta, organismul produce mai putin estrogen, hormonul care asigura supletea vaselor de sange. Mai putin estrogen poate insemna o circulatie mai slaba, o productie ingreunata de colagen si slabirea tesutului conjunctiv.

Numai persoanele care nu fac sport pot avea celulita

Fals – celulita poate aparea indiferent de greutatea fiecaruia. Echipa unui centru de remodelare din New York povesteste ca printre clientii lor se regasesc inclusiv fotomodele Victoria’s Secret care, desi mananca sanatos si fac sport, tot se confrunta cu aceasta problema.

Este adevarat insa ca presiunea pe fibrele de colagen si pe tesutul disjunctiv este cu atat mai mare, cu cat ai mai multe kilograme in plus.

Anumite alimente lupta impotriva celulitei

Este adevarat. De fapt, stilul alimentar este un factor care poate controla aparitia celulitei. Cele mai eficiente alimente in lupta contra celulitei includ castravetele, ridichiile, rosiile si ardeiul gras, dar si multe alte legume si fructe. Explicatia este una simpla: acestea contin peste 90% apa.

Vrei sa te mandresti cu o silueta supla in aceasta vara? Apeleaza si la Gelul anticelulitic cu menta BIO, de la Kräuter®. Acesta contine extracte BIO de menta si rozmarin, provenite din medii controlate biologic, care contribuie la imbunatatirea regenerarii celulare, diminuarea fragilitatii capilare si tonifierea pielii. In plus, formula stimuleaza circulatia sangvina periferica si ofera elasticitate si suplete pielii.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *