Cum repari parul dupa expunerea la soare?

Ce poate fi mai frumos si mai relaxant decat o zi petrecuta pe plaja, in bataia blanda a brizei marii si cu picioarele mangaiate de nisipul cald?

Mintea se goleste complet de griji, fruntea ti se descreteste, iar rezervele de energie si buna-dispozitie ajung din nou pe plus. Desigur, ca satisfactia sa fie completa, nu trebuie sa neglijezi protectia solara.

par_soare

Cum ramane insa cu parul, cel care este expus constant la razele, adesea mult prea arzatoare, ale soarelui? Pe plaja poti folosi o palarie sau te poti feri de radiatii stand sub umbreluta.

Parul este insa in pericol si atunci cand te plimbi pe faleza, cand intri in apa marii si chiar oricand petreci timp afara in miezul zilei.

Modul in care soarele afecteaza parul nu este la fel de evident si de puternic resimtit precum efectele radiatiilor asupra pielii, insa acest lucru nu inseamna ca el nu are de suferit.

Cum afecteaza soarele parul?

Radiatiile UVA si UVB „sparg” stratul protector de cisteina, principalul aminoacid din keratina, substanta care se regaseste in proportie de 85% in structura parului. Cisteina face ca firul de par sa ramana puternic si viguros.

Cand acest factor protector este afectat, parul devine fragil si casant. Dupa ce radiatiile nocive trec prin stratul protector, ele ajung la pigmentul de melanina din firul de par. De aceea, vara observam adesea ca parul se deschide la culoare.

Acesta poate parea un efect fermecator, insa, in realitate, el este un semnal de alarma. In plus, este important de retinut faptul ca parul vopsit este si mai expus la efecte nedorite, avand, astfel nevoie de o grija suplimentara. Si, nu in ultimul rand, radiatiile UV pot afecta si scalpul, ducand la uscarea si iritarea lui.

Ce poti face pentru a-l repara?

Apeleaza la ingrediente si produse naturale, care ingrijesc cu blandete scalpul si firul de par, hranindu-l si reparandu-l in profunzime.

Samponul fortifiant cu rozmarin bio, de la Kräuter® are efect de regenerare asupra firului de par, oferindu-i forta si vitalitate. Rozmarinul stimuleaza circulatia la nivelul scalpului si previne caderea excesiva a acestuia.

Contine carnosol, o substanta cu efect antiinflamator. Si, nu in ultumul rand, samponul cu rozmarin ofera parului un miros placut si proaspat.

Balsamul revitalizant pentru par, cu plante BIO Kräuter® hraneste, regenereaza si revitalizeaza firul de par, lasandu-l matasos, suplu si usor de pieptanat. Balsamul hraneste intens varfurile despicate, mareste rezistenta firelor de par la rupere si la actiunile daunatoare ale mediului.

Cu o formula bogata in extracte BIO si substante degresante, acest balsam reda parului stralucirea si prospetimea sa naturala. Parul devine neted, matasos si usor de pieptanat, fara fire rebele.

Pentru un efect intens de regenerare si un par stralucitor, foloseste si masca de par regeneranta, de la Kräuter®.

Produsul contine uleiuri de masline si de argan povenite din medii controlate biologic, care hranesc firul de par de la radacina pana la varf, conferindu-i forta si stralucire.

Uleiul de argan este bogat in antioxidanti si sustine formarea de celule noi, iar uleiul de masline confera parului stralucire si grabeste repararea varfurilor despicate.

Bucura-te din plin de zilele insorite!

Articol scris de,

Elena Boeru
Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *