Somnul de frumusete este, de fapt, noaptea!

36974184 - closeup portrait of cute blond serene girl sleeping, attractive gentle female with closed eyes lying down on the pillow isolated on white background, peace and harmony conceptRitualurile de ingrijire personala fac parte din rutina zilnica a fiecarei femei. Hidratarea tenului, stilurile preferate de machiaj, nuantele de fard sau de ruj care ii pun in lumina feminitatea, demachierea din fiecare seara – acestea sunt numai cateva dintre trucurile zilnice. In plus, specialistii ne asigura ca un rol la fel de important pentru un look proaspat in fiecare zi il are un somn odihnitor in timpul noptii. Iar argumentele lor sunt foarte convingatoare:

Pe durata noptii, pielea se regenereaza aproape de doua ori mai rapid decat in timpul zilei. Organismul are propriul sau ceas intern, care face ca intensitatea proceselor la nivelul diferitelor tipuri de celule este diferita, de la un moment al zilei la altul. Cercetarile arata ca procesele reparatoare sunt cel mai eficiente in timpul noptii, mai exact intre orele 11 seara si 4 dimineata. In acest interval, productia de colagen creste, iar actiunea daunatoare a radicalilor liberi este diminuata.

Noaptea, pielea absoarbe mai usor ingredientele active. Cel mai bine este sa folosesti produse cu ingrediente active inainte de culcare – acestea sunt mult mai eficiente noaptea, decat atunci cand sunt expuse la lumina soarelui. In plus, pielea se bucura de intreaga actiune a cremei tale hidratante, care nu se mai imparte si intre produsele de machiaj, poluarea si alti factori daunatori care ajung in contact cu pielea in timpul zilei.

Noaptea, temperatura pielii este mai ridicata. Ceea ce face ca produsele aplicate sa fie, din nou, absorbite mai usor si cu rezultate mai bune. Activitatile diurne iti solicita in permanenta musculatura. De aceea, si temperatura la nivelul pielii este mai crescuta inainte de culcare, urmand ca ea sa scada spre dimineata, pe masura ce muschii se relaxeaza, iar organismul se odihneste.

Conform unui articol publicat de Departamentul de Dermatologie, Neurobiologie si Anatomie de la Wake Forest University School of Medicine din Carolina, SUA, in timpul noptii, se elimina o mai mare cantitate de apa prin piele. De aceea, este bine ca inainte de culcare sa folosim produse special concepute pentru a mentine nivelul optim de hidratare al pielii.

Iti doresti ca pielea ta sa isi pastreze fermitatea si stralucirea naturala pentru cat mai mult timp? Foloseste Crema nutritiva de noapte Biotissima intr-o noua formula imbunatatita, certificata BIO, ce confera pielii hidratare de lunga durata pe timpul noptii si sustine procesele regenerative ale pielii. Acesta este meritul celor doua ingrediente revolutionare din componenta sa: Lipactive Inca Inchi si Sepilift DPHP, un ingredient inovator, cu o puternica actiune hidratanta, tonifianta si antiaging.

Articol scris de,

Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *