De ce avem nevoie de antioxidanti?

Organismul uman este un sistem complex, in care fiecare celula joaca un rol important in mentinerea echilibrului, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Oxigenul este esential pentru viata, insa, in timp ce organismul foloseste oxigen, el genereaza produsi pe care ii cunoastem mai mult sub denumirea de radicali liberi. Acestia sunt un raspuns normal al organismului la stres. Pericolul apare atunci cand nivelul lor creste peste masura: radicalii liberi pot afecta sanatatea celulelor din organism, atacand mai ales grasimile din membrana protectoare a celulelor.

shutterstock_364385294

Antioxidantii sunt substantele care impiedica aparitia efectelor negative ale radicalilor liberi. Specialistii ne asigura ca o dieta bogata in antioxidanti ne poate ajuta sa traim o viata lunga si sanatoasa. Asadar, de unde ne luam antioxidantii? In topul celor mai valoroase surse naturale, bogate in antioxidanti regasim:

Fructele de acai. Originare din padurile amazoniene, aceste fructe sunt recunoscute de sute de ani pentru proprietatile lor vindecatoare si energizante, precum si pentru capacitatea de a proteja atat imunitatea organismului, cat si sistemul circulator. Ele contin o cantitate mare de antocianine, substante care scad nivelul colesterolului din sange, previn formarea de cheaguri de sange si imbunatatesc circulatia sanguina.

Aronia. Acesta este considerat unul dintre cele mai puternice super-fructe din lume, o titulatura pe care si-o merita pe deplin: el are o actiune anioxidanta mai puternica decat a afinelor, merisoarelor, coacazelor negre si chiar decat a fructelor de acai. De aceea, consumat zilnic, frunctul de aronia previne aparitia bolilor cardiovasculare, reduce inflamatiile din organism, impiedica actiunea enzimelor care distrug fibrele de colagen, ajuta digestia si stimuleaza functionarea sistemului respirator.
In plus, cercetatorii din Departamentul de Nutritie si Stiinte Alimentare al Universitatii din Maryland, Statele Unite, au descoperit ca nivelul ridicat de antocianine din fructul de aronia inhiba dezvoltatea celulelor canceroase.

Ciresele. Nu exista niciun dubiu ca se numara printre cele mai gustoase fructe, insa ciresele au calitati care merg dincolo de gustul apetisant – ele protejeaza sistemul imunitar si sustin activitatea creierului.  

Merele. Proverbul „De mananci un mar pe zi, medicul departe-l tii” a fost inspirat, cu siguranta, de capacitatea acestui fruct de a consolida scutul de aparare al organismului.

Efectele benefice ale alimentelor de mai sus sunt reunite in formula 100% naturala si BIO certificata a suplimentului alimentar Life Impulse® Super Antioxidant Mix. Imbogatit cu Coenzima Q10, o substanta esentiala in caz de hipertensiune arteriala, produsul reduce nivelul de oxidare celulara, intareste peretii vaselor capilare, previne pierderile de memorie si regleaza colesterolul din sange.

Nu-i asa ca iubesti sentimentul ca ai super-puteri? Bucura-te de o sanatate de fier, cu ajutorul solutiilor naturale!

Articol scris de,
Daniela Marc, Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *