Mersul pe jos face picior frumos. Si nu numai!

Este inceput de toamna, una dintre cele mai placute perioade ale anului, perfecta pentru a petrece cat mai mult timp in aer liber si te bucura de plimbare la orice ora a zilei. Temperaturile greu de indurat ne-au parasit si, in plus, ai ocazia sa admiri spectacolul de culori naturale specifice sezonului.

Dincolo de aceste beneficii imediate, mersul pe jos este unul dintre cele mai la indemana moduri pentru a proteja sanatatea organismului. Iata numai cateva argumente:

36585378 - beautiful woman in yellow coat walking autumn street

Atunci cand mergi, esti in miscare, o nevoie de baza pentru buna-functionare a organismului. Organismul insusi este un sistem in continua miscare prin procesele celulare continue, bataile neincetate ale inimii, circulatia neintrerupta a sangelui si tot asa. Studiile arata ca petrecem circa 9 ore in fiecare zi stand pe scaun – la birou, fie la masa, in masina, in autobuz, un aspect al stilului de viata care dauneaza sanatatii pe termen lung.

Folosirea constanta a muschilor elimina riscurile atrofierii. Ca o curiozitate, stiai ca in cazul in care ai petrece doua saptamani in pat fara sa-ti misti picioarele, ai avea nevoie de terapie fizica apoi ca sa poti merge din nou? Atat de important este sa mergi pe jos!

Un studiu realizat in 2013 arata ca mersul pe jos reduce riscul de hipertensiune arteriala, diabet si colesterol ridicat. Mai mult decat atat, mersul pe jos se dovedeste a fi chiar mai util decat alergatul atunci cand vine vorba de tensiunea arteriala – in primul caz, riscul scade cu 9,3%, pe cand in cel de-al doilea, riscurile sunt reduse cu 4,5%.

Mersul pe jos stimuleaza productivitatea si concentrarea. Acesta este motivul pentru care o suita de personalitati preferau ca intalnirile lor de afaceri sa se desfasoare…in mers. Cateva dintre acestea: Steve Jobs, Sigmund Freud, Aristotel si Charles Dickens.

Mersul este o modalitate excelenta de relaxare si destindere, inclusiv pentru ochi. Dupa ore in sir in care ti-ai folosit numai vederea „de aproape”, mersul pe jos iti da ocazia sa privesti la departare, ceea ce este mult mai placut si natural pentru ochi. Cercetarile arata ca una dintre cauzele aparitiei si cresterii miopiei este folosirea in exces a vederii de aproape si utilizarea foarte redusa a vederii la departare.

Toate ideile cu adevărat valoroase au aparut in timpul mersului pe jos. (Fredrich Nietzsche, considerat cel mai important filosof al secolului al XIX-lea)

Articol scris de,

Oana Petrescu, Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *