Importanta timpului personal!

Ti s-a intamplat vreodata sa ai o perioada atat de incarcata, incat abia sa gasesti ragazul sa te odihnesti suficient, daramite sa te bucuri de clipe frumoase alaturi de cei dragi sau de hobby-urile tale? Uneori, te straduiesti din rasputeri sa rezolvi tot ceea ce iti propui, insa timpul pare ca nu tine cu tine. In conditiile unui ritm de viata tot mai alert, timpul personal este insa foarte important atat pentru sanatatea si fericirea ta, cat si pentru atingerea performantelor pe care le urmaresti.

27035886 - happy business woman showing clock

Expertii in life coaching vorbesc despre echilibrul intre timpul alocat obiectivelor din viata profesionala si cel destinat activitatilor care iti aduc placere si bucurie si te ajuta sa te relaxezi. Serviciul este, fara dubii, important pentru a te simti multumit si mandru de tine insuti. Insa, atunci cand te concentrezi exclusiv pe viata profesionala, riscul este sa fii cuprins de o stare profunda de epuizare. In plus, stresul care se acumuleaza te poate impiedica sa rezolvi sarcinile eficient sau chiar sa le poti duce la bun sfarsit. In schimb, chiar si in cele mai aglomerate perioade, ofera-ti zilnic cel putin 30 de minute in care sa faci ceva ce iti doresti cu adevarat. Poti sa folosesti acest timp pentru a te plimba, a citi sau a fi in compania celor dragi.

In plus, o alta regula care face minuni este sa tratezi intotdeauna sfarsitul de saptamana ca pe timpul tau personal intru totul. Acestea sunt zilele in care te destinzi, in care iti acorzi sansa de a privi in jur si de a te bucura, cu adevarat, de frumusetea vietii. Organizeaza scurte drumetii sau calatorii alaturi de familie si prieteni, petrece timp in mijlocul naturii, fa sport, citeste, delecteaza-te cu pasiunile tale si dormi suficient. Astfel, organismul tau se va incarca cu energie si forte proaspete pentru o noua saptamana de lucru productiva.

Poate parea dificil de crezut ca este posibil sa gasesti mai mult timp pentru tine, mai ales cand prin minte iti trec instant toate lucrurile pe care trebuie sa le faci maine, saptamana viitoare sau chiar in luna ce urmeaza. Insa, cu putin exercitiu, iti poti reorganiza timpul si prioritatile astfel incat, la finalul zilei, sa fii multumit atat de cum a decurs ziua de lucru, cat si de faptul ca esti norocos sa ai atatea lucruri pozitive in viata ta.

“Serviciul este ca o minge de cauciuc. Daca o scapi din mana, ea va sari inapoi. Toate celelalte – familia, prietenii, sanatatea si integritatea – sunt bile din sticla. Daca vei scapa una dintre acestea, ea se poate zgaria, ciobi sau chiar sparge.” (Gary Keller, autor si antreprenor american).

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *