Care este ACEL lucru de care trebuie sa te ocupi astazi?

Probabil ca dupa ce ai parcurs titlul de mai sus, primul tau gand a fost acela ca astazi trebuie sa te ocupi de o multime de lucruri, nu numai de unul singur. Si pe buna dreptate! Fiecare zi este plina de sarcini importante si responsabilitati.

shutterstock_158522279Insa, Gary Keller, antreprenor american de succes si autor al cartii „The ONE Thing” (in limba romana, „Acel lucru important”), ne asigura ca, in ciuda faptului ca zilnic ne intalnim cu provocari si avem indatoriri cu grad diferit de dificultate, exista intotdeauna un anumit lucru care este cel mai important in fiecare zi.

In urma experientei sale antreprenoriale extraordinare (Keller este fondatorul celei mai mari agentii imobiliare din lume), americanul a observat ca, atunci cand iti concentrezi atentia pe acel lucru de care trebuie sa te ocupi AZI si care nu suporta amanare, productivitatea ta creste foarte mult. Sentimentul ca ai rezolvat sau ca ai lucrat la ceva esential genereaza puterea de a avea incredere in fortele proprii si siguranta ca poti obtine ceea ce iti propui. Acesta mentalitate este un catalizator al motivatiei – un ingredient nelipsit al succesului.

Secretul este acela de a trece in revista toate acele lucruri de care stii ca trebuie sa te ocupi intr-o zi, inca din seara de dinainte. Astfel, pot evalua obiectiv importanta fiecarei sarcini pentru a o identifica pe cea care se diferentiaza, lucru ce nu este intotdeuna posibil atunci cand deja esti la locul de munca si toate indatoririle tale pot parea la fel de urgente. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui este „Care este acel lucru pe care il pot rezolva sau la care pot lucra astazi, care mi-ar oferi cele mai multe rezultate si m-ar aduce mai aproape de obiectivul meu?” Aceasta este prioritatea ta numarul 1 pentru maine!

La fel de important este ca, atunci cand ai inceput sa lucrezi la ACEL lucru, sa te concentrezi numai pe rezolvarea lui. De asemenea, autorul sustine ideea ca, atunci cand te straduiesti sa te ocupi de mai multe lucruri in acelasi timp, vei obtine performante mai slabe pentru fiecare dintre acestea. Iar satisfactia va fi pe masura.

Asadar, care este ACEL lucru pentru tine?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *