Dragostea in cuplu si sanatatea!

Aristotel, unul dintre cei mai importanti filosofi din Grecia Antica, spunea ca „dragostea este un suflet care locuieste in doua corpuri”. Intr-adevar, se zice ca atunci cand doua persoane se iubesc, la un moment dat, ele ajung sa comunice aproape telepatic. Ti se intampla adesea sa anticipezi ce urmeaza sa spuna partenerul de cuplu si sa simti anumite emotii sau sa traiesti anumite experiente asa cum o face celalalt? Dincolo de fiorii iubirii si acel sentiment de caldura, specialistii spun ca dragostea are o serie de beneficii concrete asupra organismului.

„Te iubesc din toata inima

shutterstock_210380827Nu degeaba dragostea si iubirea sunt asociate cu inima, organul intern fara de care nu exista viata, cel care pompeaza, fara incetare, sange in fiecare coltisor al organismului. Un studiu publicat de cercetatorii de la Universitatea din Pittsburg, Statele Unite, a aratat ca femeile care au o casnicie fericita prezinta un risc mai scazut de accident cardiovascular decat cele care sunt implicate in relatii stresante. O alta cercetare americana a relevat ca femeile care sunt multumite de relatia lor au de trei ori mai multe sanse sa treaca cu bine de o operatie pe inima si sunt mult mai capabile sa-si exprime sentimentele, ceea ce are un impact pozitiv asupra colesterolului.

Dragostea vs. Depresia

Cercetatorii din Noua Zeelanda au demonstrat faptul ca persoanele care sunt implicate intr-o relatie de cuplu de cel putin 5 ani au mai putine sanse sa sufere de depresie. Compania partenerului si conexiunea care se creeaza in cuplu sunt elemente importante pentru starea de bine, capabile sa alunge sentimentul de singuratate si gandurile negative.

Silueta iubeste dragostea

Nutritionistul si antrenorul personal Jay Cardiello spune ca jumatate dintre persoanele care fac sport singuri renunta dupa circa un an, pe cand, pentru doua treimi dintre cei care vin la sala de fitness in cuplu, sportul devine o parte constanta a stilului de viata. Astfel, cei doi sunt atat motivati de faptul ca au un partener de sport, cat si manati de sentimentul de competitie, ceea ce ii face sa fie si mai disciplinati. Iar rezultatele sunt, desigur, pe masura.

Dragostea si tineretea fara batranete

Expertii spun ca femeile care au o relatie sanatoasa de cuplu, in care momentele de intimitate sunt o constanta, par cu pana la 10 ani mai tinere decat varsta lor reala.

In final, va lasam cu un gand frumos, apartinand lui Henry David Thoreau, filosof american: „Nu exista niciun alt remediu pentru iubire decat si mai multa iubire.”

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *