3 exercitii care alunga starea de anxietate!

Ti se poate intampla sa te afli uneori in situatii dificile, stresante, in care te simti coplesit de sarcinile dificile intampinate la serviciu sau de alte provocari, inclusiv pe plan personal. Stiai ca starea de anxietate poate fi insa un inamic pe care il poti controla si invinge cu ajutorul mintii? Astfel, in loc sa te lasi descurajat de lucruri care par imposibil de realizat, important este sa te concentrezi pe ceea ce se intampla in prezent. Cum? Iata trei tehnici care te ajuta sa alungi gandurile negative:

34326655 - woman breathing fresh air raising arms in winter with a snowy mountain in the background

  1. Legatura directa cu pamantul. Stai in picioare intr-o pozitie relaxata, cu picioarele usor departate, pe aceeasi linie cu umerii, si tine mainile pe langa corp. Inchide ochii si trage aer in piept adanc si lent. Concentreaza-te apoi asupra propriului corp si observa cum picioarele tale stau ferm pe podea. Misca apoi degetele de la picioare si observa senzatia pe care o ai atunci cand muschii se contracta. Imagineaza-ti ca esti atras spre centrul pamantului si observa cat de calm te simti.
  1. Exercitiul de respiratie. Acesta te ajuta sa controlezi cantitatea de dioxid de carbon din sange, pentru a preveni sau a alunga semnele de panica sau de anxietate ce isi pot face aparitia in situatii tensionate. Stai intr-o pozitie confortabila (nu conteaza daca stai in picioare sau te asezi) si inchide ochii. Numara pana la 3 in timp ce inspiri. Apoi expira usor, numarand pana la 4. Concentreaza-te pe sentimentul pe care il ai atunci cand tragi aerul in piept si pe sunetul respiratiei.
  1. Exercitiul senzorial. Stai jos, intr-o pozitie confortabila, cu ochii deschisi. Priveste in jur pret de cateva minute si constientizeaza ceea ce vezi in jur, ceea ce se aude, daca poti identifica vreun miros, daca simti ceva (de exemplu, textura canapelei pe care te-ai asezat) și daca simti vreun gust. Atunci cand te simti incordat, tinzi sa ignori ceea ce se afla in fata ta pentru ca esti mult prea ocupat cu grijile. Acest exercitiu alunga ganduri negative si te ajuta sa te calmezi pentru a vedea apoi situatia cu alti ochi.

Te simti de parca stresul si grijile te urmaresc orice ai face? Apeleaza rapid si la ajutorul din natura: suplimentul alimentar Life Impulse® ECO Rhodiola Rosea creste capacitatea de adaptare a organismului la stresul de diferite tipuri: intelectual, fizic, psihic, termic, lipsa de somn, expunere la substante toxice, radiatii si infectii. Formula are efect antidepresiv si combate durerile de cap si starile de iritabilitate. Totodata ea intensifica eliberarea de endorfine, hormoni proprii organismului care mai sunt cunoscuti si ca “moleculele fericirii”.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *