10 greseli de make-up care te pot imbatrani!

Atunci cand vine vorba de machiaj si ingrijirea tenului, poti face anumite greseli fara sa iti dai seama. Fie ca este vorba de produsele pe care le folosesti, modul in care le aplici sau sarirea unor pasi esentiali in ingrijirea tenului, aceste mici greseli pot duce la un machiaj artificial care te imbatraneste. Invata care sunt greselile pe care le poti face, cum sa le corectezi si bucura-te de un machiaj natural care te avantajeaza.

shutterstock_2337152621. Nu iti hidratezi tenul

Un ten frumos este un ten curat si hidratat. Aplica in fiecare dimineata si seara o crema hidratanta care sa-ti hraneasca tenul in profunzime si sa previna imbatranirea prematura. Foloseste macar o data pe saptamana o masca de fata hidratanta si regeneratoare. Alege produse cu ingrediente naturale, care sunt usor absorbite de piele. Sunt indicate cele cu  vitamina E, colagen, plante, uleiuri (argan, jojoba, masline) sau unt de shea.

2. Nu te demachiezi inainte de culcare

Demachierea este un pas peste care nu trebuie sa treci niciodata, indiferent de motiv. Tenul tau va fi incarcat, machiajul se va fixa in pori, ii va largi, iar dimineata te poti trezi cu surprize neplacute ca pete rosii sau cosuri. Dupa demachiere, revitalizeaza tenul prin aplicarea unui tonic si a cremei hidratante.

3. Nu iti cureti pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj trebuie curatate cel putin o data pe saptamana. Bacteriile care se aduna in ele pot duce la aparitia cosurilor. Poti spala pensulele si buretelul de blending cu apa calduta si sapun sau cu o solutie speciala. Lasa-le la uscat pe un prosop si bucura-te de un machiaj plin de prospetime in fiecare zi.

shutterstock_2299442804. Nu alegi nuanta potrivita de fond de ten

Fondul de ten trebuie sa se adapteze perfect tenului tau si sa nu dea impresia de masca. O greseala frecventa atunci cand cauti nuanta potrivita este ca incerci fondul de ten pe incheietura mainii in loc de linia maxilarului. Alege fondul de ten in functie de tenul tau (gras, mixt sau uscat) si aplica intotdeauna o crema hidratanta inainte sa il folosesti.

5. Aplici prea mult machiaj

Fie ca e vorba de prea mult fond de ten, pudra, fard de obraz sau de ochi, un ten incarcat nu este un ten frumos. Alege un look cat mai natural, aplica maxim doua straturi de fond de ten, finiseaza cu pudra numai zonele cu tendinta de ingrasare (frunte, nas si barbie) si foloseste un fard de obraz discret. Nu te machia strident in timpul zilei si pune accent ori pe machiajul ochilor, ori pe cel al buzelor.

6. Iti conturezi buzele cu creion

Daca vrei ca buzele tale sa para mai mari, conturarea cu creion nu este o solutie. In schimb, aplica rujul preferat, apoi fixeaza-l cu un creion mai inchis la culoare, pe care sa il aplici pe toata suprafata buzelor. Daca vrei ca rujul sa reziste mai mult, aplica un strat subtire de pudra cu ajutorul unei pensule.

7. Folosesti produse expirate

Este printre cele mai grave greseli pe care le poti face. Verifica perioada de valabilitate a produselor pe care le folosesti si nu le utiliza mai mult decat trebuie. Pe fiecare produs se afla perioada in care trebuie utilizat de la deschidere. Arunca fardurile vechi, chiar daca iti plac, inlocuieste mascara o data la 3 luni si schimba constant buretii cu care aplici fondul de ten. Astfel, vei evita aparitia iritatiilor, cosurilor si ridurilor.

pexels-photo-2512747. Nu folosesti fardul de obraz potrivit

Daca fardul de obraz nu pare natural, atunci e cazul sa il schimbi. Alege culori potrivite tenului tau – nuante mai deschise (roz sau piersica), cu reflexii pamantii sau caramizii si aplica intotdeauna un strat discret. Pentru tenul normal, mixt sau gras sunt indicate fardurile de obraz pudra, iar pentru cel sensibil si uscat fardurile cremoase.

8. Te machiezi in lumina gresita

Cel mai bine este sa te machiezi la o lumina cat mai aproape de cea naturala, pentru a acoperi toate imperfectiunile si sa obtii un machiaj uniform. Daca te machiezi la o lumina difuza, poti pleca de acasa cu fard de obraz in exces, fondul de ten intins neuniform sau prea mult anticearcan, iar machiajul tau va parea neingrijit.

9. Aplici ruj pe buzele crapate

Trebuie sa ai grija de buzele tale la fel cum ai grija de ten: hidrateaza-le in fiecare zi cu balsamuri protectoare si regenerante si exfoliaza-le saptamanal cu miere si zahar sau zat de cafea. Daca aplici ruj sau luciu pe buzele crapate sau neexfoliate, vei obtine un rezultat inestetic. Ai grija de buzele tale si foloseste ruj numai atunci cand sunt sanatoase si hidratate.

Nu iti contura sprancenele in exces, nu aplica mascara pe genele inferioare, foloseste dermatograful negru numai la machiajul de seara, protejeaza-ti tenul de efectele razelor ultraviolete prin aplicarea unei lotiuni sau folosirea unui fond de ten cu factor de protectie solara, odihneste-te si hidrateaza-te corespunzator. Evita aceste greseli si bucura-te de un ten frumos, sanatos si plin de stralucire!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *