Secretul succesului in viata este sa fii pregatit atunci cand a sosit timpul!

Interviu in exclusivitate cu Calin Iepure Professional Public Speaker, Public Speaker Coach, facilitator Program Speakerul Life Care® de la A la Z.

calinReporter: Care este motivul pentru care ai devenit trainer si coach de public speaking?

Calin Iepure: Cand eram in clasele gimnaziale credeam ca misiunea mea era sa ma fac preot! Nu pot sa-ti spun de ce, dar probabil din dorinta de a-i ajuta pe altii. Intamplarea… si unchiul meu – care era directorul celui mai bun liceu din orasul natal, Satu Mare – m-au facut ca sa urmez specializarea informatica. Inca il tin minte si acum:  Esti olimpic la matematica, chimie si fizica! Ce-ti trebuie tie seminar teologic? Tu ai alte orientari… mult mai spre domeniile reale!

Iar eu, ca un copil ascultator ce eram, am ales renunt la preotie si sa devin un foarte bun programator. In 2008 deja conduceam o echipa de programatori si credeam ca toata viata voi face asta! Pana cand m-am inscris intr-un club cu un nume ciudat in care toata lumea credea ca invatam sa prajim paine: Toastmasters! In realitate clubul era despre a invata arta conducerii si vorbitul in public.
Desi inainte de prima mea prezentare, din cauza emotiilor mi-am zgariat masina, mi-a placut atat de mult, incat,intr-o zi m-am dus la seful meu de atunci si i-am zis: eu nu mai vin zambind la birou! Cred ca viata mea este despre altceva! Vreau sa-mi iau un concediu de o luna sa cuget la asta!

Noua mea chemare a facut ca acea „luna” sa se transforme intr-un „an” si sa renunt la tot: la un salariu baban, la o masina de director si la o meserie foarte bine platita. Am ales sa-mi urmez adevarata mea vocatie, aceea de a vorbi in public. Un rol cheie l-a avut chiar Cristian Onetiu, fondatorul Life Care – prin emisiunea sa, Antrenorul. El a fost cel care m-a ajutat sa imi clarific misiunea personala.
Si… cand descoperi asta, e doar o chestiune de timp sa ajungi sa devii un profesionist!

Azi sustin zeci de discursuri si traininguri pe an si ii ghidez pe participanti sa aiba impact real asupra celor din jur. Pe langa asta, vorbitul in public m-a adus in contexte in care dezvolt mai multe afaceri si sunt implicat in zeci de proiecte.

Repoter: Care consideri ca este cea mai valoroasa lectie invatata in toti acesti ani?

Calin Iepure: „Secretul succesului in viata este sa fii pregatit atunci cand a sosit timpul!”. Aceasta afirmatie din anii 1800 – a lui Benjamin Disraeli – a devenit pentru mine un crez. Cred cu tarie ca fiecare dintre noi avem oportunitati care ne trec in fiecare zi prin fata. Dar le ratam de multe ori pentru ca nu suntem pregatiti pentru ele…

Si legat de oportunitati… cred cu tarie ca oricine, dar absolut oricine poate sa paseasca pe scena si sa vorbeasca in public! E doar o chestiune de pregatire!

Si atunci de ce sa mai ratezi oportunitati? Cand succesul tau se afla la doar o abilitate distanta?

Reporter: Ce ne poti spune despre experienta din prima editie a „Speakerului Life Care®”?

Calin Iepure: La finala de la Bucuresti, il aveam in stanga mea pe Cristian Onetiu, care se uita stupefiat cum finastii sustineau discursuri pline de impact. La un moment dat, cu o privire entuziasta s-a uitat spre mine si a exprimat: Oau! Oau! Genial! Nu-mi vine sa cred!

Acela a fost momentul in care mi-am dat am realizat adevarata valoare a acestui program: INESTIMABILA!
Acela a fost pentru mine butonul rosu care m-a motivat sa vreau din toata inima ca sa beneficieze tot mai multi oameni de aceasta oportunitate.

Reporter: Cum crezi ca ii ajuta acest program pe participant?

Calin Iepure: In 19 septembrie, in primul webinar din cadrul programului avansat lansat de Life Care, unul dintre participantii editiei trecute ne-a spus ca abilitatile si motivatia dobandite in program l-a ajutat ca doar intr-o luna sa inscrie peste 50 de parteneri noi.

Deci este dovedit! Acest program nu doar ca ii va ajuta sa treaca mai usor peste trac si sa vorbeasca mai bine in public, dar ii va ajuta si sa-si creasca increderea in sine.
Iar odata ce ti-ai demonstrat ca poti, automat asta se observa in toate actiunile si rezultatele tale.

Reporter: Daca ar fi sa ne recomanzi sa facem un singur lucru care ne va ajuta sa fim mai buni, care ar fi acel lucru care ar face diferenta?

Calin Iepure: De multe ori, diferenta care face diferenta este doar o chestiune de alegere: DECIDE SA TE DAI LA O PARTE DIN CALEA TA!
Noi suntem de cele mai multe ori propriul nostru sabotor!

Pentru ca hotaram sa ramanem in zona noastra de confort! Si-atunci vin si spun: crezi ca Edison ar fi inventat becul daca ramanea in zona de confort? Crezi ca Aurel Vlaicu ar fi zburat daca ar fi ramas in zona de confort? Crezi ca fratii Onetiu ar fi intemeiat aceasta companie minunata daca ar fi ramas in zona de confort din piata Flavia si ar fi vandut tricouri si blugi?!

Reporter: Care este mesajul tau pentru persoanele care doresc sa se inscrie in programul Speakerul Life Care® de la A la Z?

Calin Iepure: Viata este plina de optiuni! Viata este plina de alegeri! Tu esti cel care alege! Tu alegi, daca, atunci cand a venit timpul si iti apare oportunitatea in fata, esti pregatit sau nu!

Si tot TU alegi care sunt MENTORII pe care ii ai alaturi de tine in calatoria ta! Cei care te ajuta sa cresti accelerat si sa stralucesti!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *