Beneficiile minune ale apei de trandafir

Apa de trandafir este folosita inca din Antichitate datorita proprietatilor sale de calmare, curatare si tonifiere. Ea poate fi folosita in rutina zilnica de ingrijire a tenului, parului si pielii uscate, fiind un produs de infrumusetare care are mai multe intrebuintari. Poate fi folosita de persoanele cu orice tip de ten, fie ca este sensibil, uscat, gras sau mixt.

dreamstime_m_447497Beneficiile apei de trandafir pentru ten

Apa de trandafir curata pielea si elimina impuritatile care blocheaza porii si duc la aparitia acneei, are efecte antiinflamatorii, hidratante si tonifiante. Daca este folosita dupa demachiere, lasa tenul revigorat si improspatat.

Regleaza excesul de sebum, previne aparitia cosurilor, amelioreaza roseata pielii si iritatiile, are efect cicatrizant, antibacterian, antiseptic si ajuta la indepartarea punctelor negre. Mai mult, previne imbatranirea prematura si reduce aspectul ridurilor fine.

Ajuta la revigorarea parului

Daca este pulverizata pe lungimea firelor de par, apa de trandafir ajuta la regenerarea lor datorita proprietatilor hidratante pe care le are. Poti adauga cateva picaturi de apa de trandafir in sampon si sa masezi scalpul cu grija.

Astfel, vei stimula circulatia sanguina si iti vei revigora scalpul. Daca ai parul lipsit de stralucire, uscat si tern, il poti clati dupa samponare cu apa de trandafiri, pe care sa o lasi sa actioneze 5 minute. Vei obtine un par voluminos si stralucitor, iar in timp mai sanatos si rezistent.

Calmeaza pielea

Gelurile de dus cu apa sau extract de trandafiri calmeaza pielea, au un efect pozitiv asupra starii de spirit si ajuta corpul sa se relaxeze. Poti adauga in apa de baie o ceasca cu apa de trandafiri – mirosul placut te va ajuta sa scapi de tensiunile acumulate in timpul zilei si sa te bucuri de micul tau moment de rasfat.

Poate fi folosita ca demachiant si tonic revitalizant

Apa de trandafir este blanda chiar si cu pielea sensibila a ochilor, asa ca poate fi folosita cu incredere in indepartarea machiajului, chiar si a celui rezistent la apa. Sau poate fi utilizata in locul tonicului, mai ales de persoanele cu probleme legate de acnee sau rozacee. Eficienta ei sta in capacitatea de a inlatura bacteriile, in timp ce calmeaza iritatiile si hidrateaza tenul.

Bucura-te de beneficiile trandafirului cu Gelul de dus relaxant cu trandafir salbatic si plante BIO Kräuter®. Curata delicat si confera o stare de buna dispozitie, fara a usca pielea. Efectele “miraculoase” ale plantelor componente alinta simturile si lasa pielea fina si catifelata.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu, Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *