Verdeturile de primavara, portia ta de sanatate

Verdeturile de primavara vin in ajutorul nostru – un adevarat izvor de sanatate, vitamine, minerale si nutrienti care ne hranesc fiecare celula din corp si ne energizeaza.

Acum, ca a venit primavara, trebuie sa profitam din plin de zilele care ne aduc mai mult soare si buna dispozitie. Pentru a fi in forma maxima si sa prevenim astenia, trebuie sa avem o dieta sanatoasa, din care sa obtinem cat mai multi nutrienti necesari bunei functionari a organismului.

verdeturile de primavara

1. Spanacul proaspat

Desi spanacul se gaseste pe toata perioada anului, cel proaspat care se recolteaza primavara e cel mai bogat in nutrienti. Contine o cantitate mare de fier, clorofila, luteina, acid folic, vitamine si spinacina.

Este indicat persoanelor anemice sau care sufera de carente de vitamine, dar si pentru ameliorarea starilor de oboseala si stres. Este un aliment cu proprietati detoxifiante – obtine efectele maxime si adauga-l in smoothie-uri. Poti face tarta cu spanac, musaca, omleta, budinca, paste sau suc din spanac.

2. Leurda

Este o sursa bogata de vitamine si minerale care ajuta la dilatarea vaselor de sange, regleaza tensiunea arteriala, reduce stresul, creste capacitate de concentrare si memorare.

Intareste imunitatea datorita efectelor antibacteriene si antivirale pe care le are. Consuma salate cu frunze de leurda, smoothie-uri, supe sau ciorbe.dreamstime_m_3668679

3. Urzicile

Sunt indicate mai ales in curele de detoxifiere deoarece oxigeneaza sangele si curata corpul de toxine. Contin aminoacizi, clorofila, vitamine si minerale care au efect usor diuretic.

Ajuta in caz de alergii, energizeaza si vitaminizeaza organismul. Pot fi gatite ca spanacul, sub forma de piure, suc sau smoothie-uri. Zeama in care se fierb poate fi bauta in loc de ceai.

4. Loboda

Nu trebuie sa iti lipseasca din farfurie deoarece contine de doua ori mai multa vitamina C decat lamaile. Are efect remineralizant, vitaminizant si detoxifiant.

Daca vrei sa previi astenia de primavara, atunci consuma loboda de 2-3 ori pe saptamana. Poate fi consumata sub forma de supe, ciorbe, sucuri, smoothie-uri sau in salate si mancaruri gatite.

5. Untisorul

Este o sursa bogata de vitamina A, care creste rezistenta organismului in lupta contra infectiilor. Consumul de untisor sau salata de camp ajuta in caz de anemie, are efect depurativ, reduce colesterolul si iti da energie. Consuma-l in salate in combinatie cu alte verdeturi de sezon.

verdeturile de primavara

6. Papadia

Desi este considerata o buruiana, papadia are foarte multe beneficii pentru sanatate. Este un bun detoxifiant al ficatului, care purifica organismul in mod natural.

Contine fibre, fier, fosfor, calciu si vitaminele A, B, C si D. Consuma frunzele de papadie in salate, sucuri naturale sau sub forma de macerat la rece.

7. Stevia

Este perfecta pentru cei care se lupta cu pofta de dulce deoarece regleaza glicemia si controleaza apetitul. Ceea ce e interesant este ca stevia nu contine calorii.

Este indicata in curele de slabire, mai ales ca are capacitatea de a elimina apa in exces din organism. Bea suc din frunze de stevie, consum-o in salate, ciorbe, supe sau smoothie-uri.

Nu uita de marar, patrunjel, leustean, salata verde romaneasca, ceapa si usturoiul verde – toate sunt surse bogate de vitamine si minerale care ii ofera organismului tau un boost de energie, te tin departe de raceli si previn astenia de primavara.

Iata ce iti recomandam pentru un plus de clorofila sau daca vrei sa consumi verdeturile de primavara sub o alta forma:

Daca vrei sa te bucuri de o sursa de vitamine si minerale, incearca Vegan – Green Smoothie Meal Balance®, un amestec verde 100% natural din spanac BIO, moringa, urzica, orz verde si spirulina, care iti intareste sistemul imunitar, imbunatateste vederea si are rol antioxidant.

Fa-ti un smoothie din fructele preferate, 200 ml apa sau lapte, o lingura rasa de Green Smoothie Meal Balance® si obtine o masa sau o gustare delicioasa si sanatoasa.

Life Impulse® ECO Spirulina cu un continut de 60% proteina pura vegetala, spirulina, alga de culoare verde-albastra de pe fundul oceanelor, este una dintre cele mai longevive forme de viata de pe pamant.

BIO Spirulina contine peste 50 de principii bioactive si 18 aminoacizi dintre care 8 aminoacizi esentiali. Cel mai important ingredient activ din spirulina este FICOCIANINA (pigmentul albastrui) care are proprietati puternic antioxidante si antiinflamatoare.

Life Impulse® ECO Pure Moringa este un supliment complex din punct de vedere nutritiv, bogat in vitamine, minerale si aminoacizi.

Moringa Oleifera este asa numitul Arbore Miraculos. Poarta aceasta denumire datorita faptului ca fiecare parte a acestui arbore are proprietati benefice asupra organismului uman.

Frunzele si semintele arborelui Moringa contin compusi cu proprietati antibacteriene, 18 aminoacizi, 46 de antioxidanti precum si minerale si vitamine esentiale organismului.

Life Impulse® cu Barley Grass BIO – Controlul colesterolului poate fi un excelent factor de control al colesterolemiei si bun alcalinizant.

Orzul verde este o sursa naturala bogata in substante hranitoare, minerale, vitamine, peste 20 de enzime vii, fibre, aminoacizi si albumine vegetale.

Poate detoxifica si revitaliza organismul, poate echilibra nivelul de zahar din sange, poate oferi o senzatie de satietate si poate ajuta in procesele de slabire.

Care sunt verdeturile de primavara preferate de tine si familia ta?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu, Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *