De ce NU trebuie sa te lasi influentat de altii

Este normal sa tinem cont de parerile persoanelor care fac parte din viata noastra. Dar, in momentul in care ajungem sa depindem de parerea lor, sa nu putem lua decizii singuri, sa cautam aprobarea in fiecare lucru pe care il facem sau daca ne influenteaza negativ, atunci e momentul sa spunem STOP. Tu esti stapanul vietii tale si numai tu stii ce e bine pentru tine. Accepta sfaturile bine intentionate si nu te lasa condus de ceilalti.

dreamstime_m_24653141Cum iti dai seama ca te lasi influentat de parerea celor din jur?

Cu totii vrem sa fim placuti de ceilalti, dar nu trebuie sa uitam ceea ce suntem pentru a face pe plac altora. Daca tii cont de fiecare parere, vei uita sa fii TU. Asadar, uite cateva semnale de alarma care ar trebui sa te puna pe ganduri:

  • Nu mai faci sau nu ai facut niciodata lucrurile care iti plac cu adevarat.
  • Ai tendinta sa spui intotdeauna DA, chiar daca nu esti de acord cu persoana respectiva.
  • Iti este teama sa spui ceea ce gandesti.
  • Eviti sa te intalnesti cu anumite persoane din cauza ca te-ar putea critica.
  • Iti petreci timpul cu oameni cu care nu te simti bine.
  • Cauti aprobarea oricui inainte sa iei o decizie, oricat de mica ar fi.
  • Traiesti cu impresia ca oamenii te judeca tot timpul.
Nu ai nevoie de aprobarea altora

Nu ii lasa pe altii sa iti modeleze viata. Nu te gandi ce vorbesc despre tine atunci cand nu ii auzi, sau ce vor spune cand faci o prezentare la munca, mai ales daca vor critica modul in care te-ai imbracat sau te-ai comportat. Nu cauta aprobarea celor din jur – fii stapan pe viata ta si ai mereu incredere in tine. Nimeni nu e perfect, cu totii gresim si suntem criticati. Important este sa nu lasam parerile altora sa ne afecteze si sa invatam din greseli.

Multumirea celorlalti te impiedica sa te dezvolti

Nu trebuie sa ajungi in situatia in care faci totul pentru ca ceilalti sa te aprobe. Vei uita cum esti tu in realitate si vei fi prins intr-o viata care nu te face fericit. Cu siguranta persoanele din jur vor vedea ca te straduiesti prea tare, ca ai o atitudine submisiva si poti obtine exact efectul invers, adica sa te faci neplacut.

Nu poti face tuturor pe plac

Viata ta nu apartine celor din jur. La sfarsitul zilei, tu esti singura persoana care trebuie sa ia decizii. Ceilalti nu stiu ce e mai bine pentru tine si ce pot face e numai sa isi spuna parerea. Alegerea buna pentru ei poate fi complet gresita pentru tine deoarece opinia fiecaruia e bazata pe experienta si gandurile proprii. Nu incerca sa faci tuturor pe plac, pentru ca in final, tu trebuie sa traiesti cu alegerile facute.

Nu uita! Singura persoana careia trebuie sa ii faci pe plac esti tu.

Articol scris de,

Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *