Cauzele caderii excesive a parului la femei

Uita de parul deteriorat si de firele aspre care se rup usor! In mod normal, o persoana pierde intre 100-150 fire de par pe zi, un proces normal prin care parul se regenereaza si apar alte fire noi si sanatoase. Dar, daca iti cade parul in exces, trebuie sa iei masuri.

Cele mai des intalnite cauze ale caderii excesive a parului sunt stresul, o alimentatie slaba in vitamine si minerale, dar si dezechilibre hormonale sau alopecie.

dreamstime_m_2783511Mituri despre caderea parului la femei

La femei, firul de par incepe sa se subtieze, apoi sa scada in volum si densitate. Parul nu cade din cauza menopauzei; aceasta problema poate aparea la varsta de 30-35 de ani sau chiar mai devreme. Trebuie sa iti dai seama atunci cand iti cade prea mult par daca ramai cu suvite intregi in mana.

Daca iti cade parul, nu inseamna ca nu va creste la loc. Important e sa identifici cauza si sa urmezi tratamentul recomandat de specialist – schimba-ti dieta, scapa de stres si foloseste produse de ingrijire care sa ii stimuleze cresterea si sa il fortifice pentru a creste sanatos.

Cauzele caderii excesive a parului

Dereglari hormonale

Hormonii regleaza toate functiile din organism, printre care si cresterea parului. Daca exista schimbari si dezechilibre majore, poate aparea caderea temporara a parului. Printre acestea se numara nasterea, administrarea unor medicamente ca anticonceptionale si antidepresive sau oboseala cronica.

Stresul

Este un factor important atunci cand apare problema caderii parului. Partea buna este ca odata ce stresul este tinut sub control sau indepartat, parul reincepe sa creasca in mod normal. Citeste aici cum poti scapa de stres in 8 pasi simpli.

dreamstime_m_32253444Carentele de vitamine si minerale

In special lipsa fierului din organism duce la caderea parului, dar si carentele de magneziu sau zinc au acelasi efect. Este necesar sa ai o alimentatie variata, echilibrata si bogata in nutrienti care sa te mentina sanatoasa.

Modalitatile de ingrijire a parului

Daca folosesti des uscatorul de par, placa de intins, ondulatorul sau orice alt dispozitiv care iti agreseaza termic parul, in timp vei obtine un fir de par subtire, casant si degradat. Nu iti tine parul strans in coada de cal si hidrateaza-l cat de des poti cu masti speciale, sampon si balsam hranitor.

 

Vopseaua de par

Ingredientele chimice din vopselele de par ataca scalpul si radacina, care devine slabita si favorizeaza caderea excesiva a firelor. Alege variantele naturale de colorare a parului si asigura-te ca ii oferi ingrijirea de care are nevoie dupa ce il supui unui tratament de colorare: foloseste masti puternic hidratante, uleiuri si seruri hranitoare si evita sa il intinzi cu placa.

Samponul pentru oprirea caderii parului, cu plante BIO Kräuter® stopeaza caderea parului si favorizeaza cresterea lui in cazul afectiunilor determinate de stres, alimentatie, medicamentatie, dereglari hormonale, poluare sau tratamente chimice. Contine cafeina care intareste radacina si stimuleaza cresterea densitatii firelor de par.

Scapa de aspectul tern si deteriorat si reda-i parului tau frumusetea.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu, Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *