Fructele goji: cura de sanatate si energie

Fructele goji sunt un superaliment bogat in antioxidanti, cunoscute si sub numele de „distrugatorul de celulita” sau „fructul care va va umple de energie”.

O dieta echilibrata si variata este baza unui stil de viata sanatos. Pentru asta, trebuie sa consumi superalimente ce contribuie la buna functionare a organismului, cresc imunitatea, iti dau energie si lupta impotriva radicalilor liberi.

fructele goji
dry red goji berries for a healthy diet

Fructele goji sunt bogate in vitamina C si au putine calorii

Contin o cantitate mare de antioxidanti care protejeaza organismul impotriva bolilor si previn imbatranirea prematura, dar si vitaminele A, C, E, B (1, 2, 6), fier, magneziu, zinc, potasiu.

Sunt o sursa importanta de proteine, de aceea pot fi gustarea perfecta dintre mese pentru ca iti ofera senzatia de satietate si te tine departe de mancatul in exces. Au un gust placut, dulce-acrisor si o culoare rosu aprins.

Continutul mare de fibre ce favorizeaza digestia si numarul mic de calorii fac din goji aliatul perfect in curele de slabire. Reduc senzatia de foame si ajuta la arderea grasimilor.

In plus, consumul regulat accelereaza metabolismul, are efect detoxifiant, reduce oboseala si creste tonusul, actionand ca un energizant natural.

Fructele goji scad nivelul de colesterol rau din sange, previn afectiunile cardiovasculare, regleaza nivelul glicemiei din sange si maresc capacitatea de concentrare.

Carotenoizii pe care ii contin imbunatatesc vederea si protejeaza retina. Fructele goji sustin buna functionare a ficatului si rinichilor, ajuta la combaterea insomniilor si tratarea migrenelor.

Cum se consuma fructele goji

Cel mai des intalnite sunt fructele goji deshidratate. Adauga-le in smoothie, in iaurt sau in cerealele cu lapte. Pentru un plus de savoare, le poti folosi la prepararea salatelor, garniturilor, supelor sau sosurilor si chiar a prajiturilor.

Daca vrei sa profiti din plin de beneficiile lor, poarta mereu cu tine o punguta cu goji si mananca pe post de gustare sanatoasa.

Ceaiul din fructele goji este un elixir de sanatate care iti protejeaza organismul de boli si te energizeaza.

Ai nevoie de:

  • 200 ml apa
  • 1 mana goji
  • 1 plic ceai verde
  • zeama de lamaie dupa gust
  • putin ghimbir ras (optional).

Toarna apa fiarta peste fructe si plicul de ceai verde si lasa la infuzat 15 minute. Adauga zeama de lamaie si ghimbirul. Bea ceaiul neindulcit si bucura-te de beneficiile pe care ti le aduce.

Recomandarea noastra

Life Impulse® cu Goji - Revitalizare fizica si mentala

Life Impulse cu Goji – Revitalizare fizica si mentala, portia ta zilnica de energie. Sucul de goji este combinat cu mere, pere si cirese negre, fiind o bautura delicioasa cu un efect antioxidant puternic.

Stimuleaza sistemul nervos, metabolismul, functiile sexuale si reduce riscul bolilor renale.

Protejeaza organismul de stresul oxidativ, avand un continut bogat de vitamina A si B, cu rol de protectie asupra pielii si a bunei functionari cardiovasculare. Goji sunt o sursa naturala de vitamine si vitalitate.

Perele contin saruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, fier, vitaminele A, B si C si au efect remineralizant, nutritiv si astringent.

Ciresele negre contin 3 substante care le fac deosebit de utile in lupta impotriva efectelor nocive ale stresului modern: antocianinele, acidul hidroxicinamic si melatonina.

„Distrugatorul de celulita” si „fructul care va va umple de energie” – sunt doar cateva dintre lucrurile care se spun despre fructul Goji.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *