Substante toxice din produsele cosmetice

In fiecare zi folosim creme, lotiuni de corp, gel de dus, cosmetice, antiperspirant si nu numai. Majoritatea produselor de ingrijire si cosmetice contin substante toxice pentru organism, care sunt absorbite in piele si pot cauza dezechilibre hormonale si alergii.

Unele substante au fost legate de dezvoltarea cancerului, de aceea trebuie sa avem grija ce produse de ingrijire folosim. Pielea este cel mai mare organ al corpului uman si are nevoie de o ingrijire speciala.

17909563_10210694080160913_1496921715_n1. Aluminiu

Se gaseste in antiperspirante si deodorante. Unele studii au concluzionat ca este responsabil de dezvoltarea nodulilor la san.

Blocheaza porii si nu permite eliberarea substantelor toxice prin procesul normal de transpiratie, iar acestea ajung in sange si provoaca diverse afectiuni.

2. Parabeni (methylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, ethylparaben etc.)

Sunt folositi in majoritatea produselor de ingrijire sau make-up pe post de agenti de conservare. Provin din industria petrochimica si sunt foarte usor absorbiti de piele.

Se gasesc in creme de fata, geluri de dus, produse de make-up, lotiuni hidratante, creme pentru protectie solara si nu numai. Provoaca dezechilibre hormonale grave si alergii cutanate.

3. Arome/Synthetic Fragrances

Se gasesc in special in parfumuri, apa de toaleta, de colonie, lotiunile after-shave. Insa, le contin si majoritatea produselor care au un miros placut parfumat, ca lotiuni de corp sau geluri de dus. Pot cauza iritatii, alergii sau astm.dreamstime_m_39125381

4. Diethanolamine, Cocamide DEA, Monoethanolamide MEA, Triethanolamine TEA

Sunt folosite pentru modificarea pH-ului produselor si pentru a obtine textura potrivita. Se gasesc mai ales in sapunuri, lotiuni de corp, sampoane sau balsam/masca de par. Pot provoca iritatii, cancer de piele sau afectiuni ale glandei tiroide.

5. Ftalati si Paraphenylene diamin (PPD)

Primul este un ingredient de baza in majoritatea lacurilor de unghii si poate cauza dezechilibre hormonale. PPD este o substanta regasita in vopselele de par de culoare inchisa – poate cauza reactii alergice severe.

Verifica intotdeauna etichetele produselor daca vrei sa iti protejezi pielea si sa fii sanatoasa si frumoasa. Exista o multime de variante BIO, iar gama de produse realizate din ingrediente naturale e din ce in ce mai diversificata.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *