De ce e bine sa petreci timp in natura

Cu siguranta iubesti senzatia pe care o ai atunci cand stai in mijlocul naturii, departe de agitatia din oras. Inchizi ochii, inspiri aerul curat si te bucuri de razele soarelui care te incalzesc. Profita de timpul tau liber si incearca sa il petreci cat mai mult timp in natura. Fie ca mergi la picnic, intr-o drumetie sau pur si simplu la o plimbare prin parc, lasa natura sa te incarce cu energie si voie buna.

pexels-photo-300122Combati starile depresive si anxietatea

Cu cat petreci mai mult timp in natura, cu atat vei fi mai bine dispusa, iar gandurile negative vor disparea. S-a demonstrat stiintific ca simplele plimbari in parc imbunatatesc starea de spirit si te relaxeaza. Deconectarea de la rutina zilnica si stresul care ne afecteaza din ce in ce mai des iti ofera un moment de liniste in care organismul tau se poate reface atat fizic, cat si psihic. Asa ca, profita de vremea frumoasa si lasa natura sa te faca mai fericit(a).

Te incarci cu energie

Chiar si numai 20 de minute petrecute in natura functioneaza ca un tonic natural energizant care te revitalizeaza. In plus, iti vei lua doza zilnica necesara de vitamina D, care se obtine prin expunerea directa la razele soarelui.

Mai ales primavara, dupa ce in timpul iernii expunerea directa la soare a fost limitata, este necesar sa petrecem cat mai mult timp sub cerul liber. Carentele de vitamina D pot duce la scaderea imunitatii, apatie, stari depresive, palpitatii, slabiciune musculara, oboseala sau dureri de oase. Apropo, stiai ca 15-20 minute de expunere a bratelor si a fetei la lumina solara iti asigura cantitatea necesara de vitamina D intr-o zi?

Iti stimulezi memoria si creativitatea

Natura functioneaza ca un medicament natural – timpul petrecut in aer liber contribuie la oxigenarea creierului si la imbunatatirea functiilor cognitive. S-a demonstrat ca atunci cand privim culoarea verde, inventivitatea noastra creste. In plus, te ajuta sa te concentrezi si sa iti pastrezi atentia mai usor.

Asa ca, atunci cand te plimbi in natura, nu sta cu ochii in ecranul telefonului, ci admira natura! Bucura-te de privelistea pe care o ofera, simte mirosul parfumat al florilor, asculta cantecul pasarilor, calca desculta prin iarba proaspata si inspira adanc aerul curat care iti oxieneaza plamanii si mintea.

Cum sa petreci mai mult timp in natura

Atunci cand vrei sa iti petreci timpul liber in confortul casei tale, gandeste-te: nu mai bine iesi din rutina si pleci intr-o mica escapada? Fie ca mergi undeva in apropiere, la un picnic, in parc sau ca te aventurezi intr-un weekend petrecut la cort, orice e mai bine decat sa stai in casa sa te uiti la un film, nu? Nu iti fie teama sa incerci lucruri noi, sa urci pe munte sau sa te dai cu parapanta.

Fa sport in natura. Mergi la alergat, plimba-te cu bicicleta sau participa la o sesiune de yoga in parc. Miscarea ajuta la eliberarea endorfinelor, hormoni care iti dau o stare de bine si te incarca cu energie pozitiva.

Indiferent de activitatile pe care le faci, nu uita sa te bucuri de fiecare clipa petrecuta in natura si sa lasi starea de liniste sa te cuprinda si sa te relaxeze.

Conecteaza-te cu natura si bucura-te din plin de beneficiile pe care ti le aduce.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *