Superalimente pe care sa le consumi zilnic

Vitamine, minerale, antioxidanti si multe altele – le poti obtine dintr-o gustare delicioasa si satioasa. Este vorba despre superalimentele minune care iti mentin sanatatea, intaresc sistemul imunitar, previn aparitia bolilor cardiovasculare, a obezitatii sau diabetului. Mai mult, ajuta la pierderea in greutate si la redefinirea siluetei. Afla si tu care sunt cele mai nutritive 7 superalimente si introduce-le chiar de azi in dieta ta zilnica.

dreamstime_m_45453648Acai

Fructele de acai sunt bogate in antioxidanti, fitonutrienti si bioflavonoide care intaresc sistemul imunitar, reduc colesterolul si imbunatatesc circulatia sanguina. Sunt un superaliment complex ce are o multime de beneficii pentru sanatate: au efect antiviral, antiinfectios si antiparazitar. Ajuta in curele de slabire, au efect energizant si antiimbatranire, regleaza digestia si mentin frumusetea naturala a pielii.

Goji

Pot fi consumate proaspete, uscate sau adaugate in iaurt ori smoothie-uri. Au un continut mare de carotenoizi si polizaharide care protejeaza vederea, ficatul si rinichii. In plus, intaresc sistemul imunitar si combat actiunea radicalilor liberi care imbatranesc organismul prematur. Citeste mai multe despre goji AICI.

Seminte de canepa

Sunt bogate in grasimi sanatoase care scad nivelul de colesterol rau si reduc reduc riscul de infarct. Contin toti cei 9 aminoacizi esentiali, care nu pot fi luati decat din alimente. O lingura de seminte de canepa contin o cantitate mare de proteine (6 grame) si fibre (care imbuntatesc tranzitul intestinal). Incearca Vegan – Protein Smoothie Meal Balance® – Energizare cu proteina de canepa bio.

b7e24d1b-a43f-4eaf-bea9-de5a9457aa31Iarba de grau

Este folosita de mii de ani datorita proprietatilor extraordinare pe care le are. Iarba de grau (suc, pulbere) detoxifica oroganismul, il purifica din interior, iti da energie si vitalitate. Alcalinizeaza corpul si creeaza un mediu in care boala nu se poate dezvolta. Contine peste 70% clorofila care ajuta la oprirea procesului de imbatranire prematura.

Noni

Consumul de noni ajuta la echilibrarea hormonala si metabolica si diminueaza starile nervoase. Este bogat in vitamine, minerale, oligoelemente si antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar, au efect antimicrobian, antibacterian si antifungic. Noni contine 7 din cei 9 aminoacizi esentiali bunei functionari a organismului.

Spirulina

Daca vrei sa duci o viata sanatoasa, atunci spirulina nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta. Este o alga bogata in vitamine, minerale, proteine, acizi grasi esentiali si antioxidanti. Are proprietati antiinflamatorii, protejeaza impotriva radicalilor liberi, previne imbatranirea organismului si poate duce la progresia multor boli, printre care si diabetul. Citeste mai multe despre spirulina AICI.

Turmeric

Este considerat cel mai puternic antioxidant natural. Substanta activa numita curcumin poate distruge celulele canceroase si stopa procesele inflamatorii din organism. Turmericul elimina toxinele din corp, imbunatateste procesele neuronale, purifica sangele, are efect antiviral si antibacterian. Consumat in combinatie cu piper negru, isi creste biovalabilitatea cu pana la 2000%.

Fiecare om este autorul propriei sale sanatati sau boli. – Buddha

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *