TOP 3 mituri despre cremele cu SPF

Razele puternice ale soarelui pot afecta frumusetea pielii daca nu stim cum sa o ingrijim. Avem nevoie de protectie impotriva razelor UVA si UVB pe tot parcursul anului, dar mai ales in timpul lunilor de vara, atunci cand expunerea la soare este mai indelungata. E recomandat sa folosim creme cu SPF minim 25 – nu numai atunci cand mergem la plaja, ci oricand ne expunem la soare.

Afla care sunt cele mai importante 3 mituri despre cremele cu factor de protectie solara si invata cum sa ii oferi pielii tale protectia de care are nevoie.

melanoma skin cancer on woman arm with sun in the background1. Persoanele cu pigmentul inchis la culoare nu au nevoie de protectie impotriva razelor UV

Fals! Toate persoanele, indiferent de tipul de piele pe care il au sau de pigment, trebuie sa foloseasca creme cu factor de protectie solara. Chiar daca cei cu pielea mai inchisa la culoare nu sunt atat de sensibili ca persoanele blonde sau cu pistrui, asta nu inseamna ca nu trebuie sa isi protejeze pielea.

Actiunea razelor ultraviolete este daunatoare tot timpului anului, dar mai ales vara, cand sunt mai puternice. Expunerea directa la soare poate duce la arsuri, aparitia ridurilor, petelor sau chiar la cancer de piele. Nu uita sa aplici crema cu SPF pe toata suprafata pielii expune la soare, chiar si pe spatele gatului sau urechi.

2. Daca lotiunea de protectie solara este rezistenta la apa, nu trebuie reaplicata

Gresit! Atunci cand esti la plaja, trebuie sa reaplici crema cu SPF o data la 2-3 ore sau mai des. Daca inoti sau transpiri, trebuie reaplicata imediat dupa ce te usuci cu un prosop. Sunt de ajuns numai 10 minute pentru ca razele ultraviolete sa iti provoace arsuri pe piele.

pexels-photo-1049713. Poti refolosi crema cu SPF de anul trecut

Fals! Ai mers la mare anul trecut si ai pastrat bine crema cu SPF pentru ca nu ai folosit-o pe toata?  Ai face bine sa o arunci! La fel ca orice alt produs de ingrijire personala sau de make-up, cremele cu factor de protectie solara expira la cateva luni dupa ce deschizi ambalajul original.

Asadar, cremele vechi nu mai sunt eficiente si nu te protejeaza impotriva actiunii razelor ultraviolete. Nu uita ca trebuie sa folosesti creme cu SPF tot timpul anului, nu numai atunci cand mergi la plaja. In plus, protejeaza-ti tot corpul, nu numai bratele si tenul.

Emulsia pentru protectie solara cu ulei de argan BIO Kräuter®, SPF 25 are o actiune cu spectru larg deoarece protejeaza impotriva ambelor tipuri de radiatii solare – UVA si UVB. Asigura o bronzare uniforma, previne imbatranirea prematura a pielii si previne arsurile solare.  Contine ulei de argan BIO, bogat in acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6 ce ajuta la regenerarea pielii si la intensificarea procesului de bronzare.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *