Pepenele rosu – beneficii pentru sanatate

Pepenele rosu este unul dintre cele mai iubite fructe in timpul verii. Gustul dulce si racoritor il face desertul perfect, care te hidrateaza si iti furnizeaza o multime de vitamine si minerale. Il poti consuma ca atare, in limonade, smoothie-uri sau sub forma de sorbet.

Pepenele rosu contine cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele si legumele, un antioxidant puternic care ii da culoarea rosie si care are proprietati anticancerigene.

pexels-photo-67483Favorizeaza digestia

Pepenele rosu este un diuretic natural care te ajuta sa indepartezi toxinele din organism prin cresterea fluxului de urina. Continutul mare de apa si de fibre previne constipatia, balonarea si mentine sanatatea tractului digestiv, usureaza si regleaza digestia.

Un cocktail de nutrienti esentiali

Pepenele rosu contine vitaminele A, C, D, B6, B12, niacina, acid pantotenic, tiamina, minerale (fosfor, zinc, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, seleniu). In plus, are un continut de aproximativ 90% apa, ceea ce inseamna ca este o sursa excelenta de hidratare in zilele calduroase de vara.

Substantele nutritive din pepenele rosu intaresc imunitatea, reduc stresul oxidativ, previn dezvoltarea celulelor (pre)canceroase, reduc inflamatiile din organism, previn formarea pietrelor si a nisipului la rinichi, curata tractul urinar, indeparteaza toxinele din corp, scad tensiunea arteriala si ajuta in curele de slabire.

Pepenele rosu, aliatul unei siluete de invidiat

Contine un aminoacid numit citrulina care ajuta la topirea grasimii in exces localizate in zona abdomenului si a coapselor. Ajuta la combaterea retentiei de apa din tesuturi, micsoreaza circumferinta taliei si suprima pofta de mancare.

Poti consuma pepene rosu in fiecare zi, fara sa iti faci griji ca te ingrasi! Nutrientii pe care ii contine iti vor da energie si te vor ajuta sa te mentii in forma. Incearca sa il consumi copt bine, proaspat si evita sa il depozitezi in frigider pentru ca isi va pierde din calitati.

Tu cat de des mananci pepene rosu?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *