Spune STOP transpiratiei excesive

Transpiratia iti da batai de cap mai ales in sezonul estival? Scapa de disconfortul pe care il provoaca si bucura-te fara grija de zilele de vara. Desi transpiratia este un proces normal prin care corpul elimina toxinele si isi regleaza temperatura interna, atunci cand este in exces devine o problema. Afla cum o poti tine sub control actionand din interior spre exterior.

dreamstime_m_20821717Pasul 1: dieta echilibrata si hidratare corespunzatoare

Numai aplicarea deodorantului nu te ajuta daca transpiri in exces. Atunci cand cantitatea de transpiratie eliminata este mai mare decat cea obisnuita, inseamna ca organismul tau are nevoie de o detoxifiere rapida. Prin transpiratie, corpul elimina toxinele si apa in exces din organism, asa ca o dieta sanatoasa si consumul a minim 2 L apa pe zi te ajuta sa tii transpiratia sub control.

Renunta sau limiteaza consumul de cofeina, zahar, grasimi procesate, alcool si tutun. Evita painea alba, pastele, cartofii albi, sarea iodata, alimentele picante (ardeii iuti) sau cu miros puternic (ceapa, usturoi) si condimentele puternice (curry) care favorizeaza producerea transpiratiei si aparitia mirosurilor neplacute.

Consuma cat mai multe fructe, legume, cereale, nuci, seminte, carne slaba preparata pe gratar, supe, ciorbe si alimente bogate in proteine, fibre si antioxidanti. Verdeturile de sezon diminueaza mirosurile neplacute si ajuta la eliminarea rapida a toxinelor din corp.

Bea ceai negru, verde, de salvie sau papadie, apa calduta cu lamaie si bicarbonat, sucuri din fructe sau legume si smoothie-uri – te vor ajuta sa tii sub control cantitatea de transpiratie eliminata.

19848822_10211499814623771_1108846787_nPasul 2: igiena corecta si completa

Transpiratia este inodora, insa in contact cu bacteriile aflate la suprafata pielii capata un miros neplacut. Fa cel putin un dus pe zi, foloseste deodorant sau antiperspirant fara substante toxice care sa iti blocheze porii.

Nu uita ca transpiratia este un proces normal. Trebuie doar sa inveti sa o tii sub control. Fa o baie relaxanta cu efect detoxifiant si ajuta-ti organismul sa elimine mai rapid toxinele.

Pasul 3: Remedii naturiste

Aplica pudra de talc in zona axilelor – va neutraliza mirosurile neplacute, chiar daca nu va bloca transpiratia. Tamponeaza-ti axilele de doua ori pe zi cu un amestec din bicarbonat de sodiu si apa.

Bea in fiecare dimineata un pahar cu apa calduta si 1 lingura otet de mere – alcalinizeaza organismul si lupta impotriva mirosurilor neplacute. Foloseste piatra de alaun, un deodorant natural care regleaza transpiratia si are efect antiseptic.

Imbraca-te in haine din bumbac sau in care sa-ti lase pielea sa respire si evita culorile inchise care atrag razele soarelui. Daca ai incercat sfaturile de mai sus si nu au dat rezultate, apeleaza la sfatul unui specialist. Transpiratia excesiva se numeste si hiperhidroza, o afectiune care se poate trata numai cu ajutorul unui specialist.

Deo roll-on cu galbenele BIO Kräuter® pentru barbati are la baza o formula bogata in plante BIO care hidrateaza si protejeaza pielea sensibila a axilei. Impiedica dezvoltarea bacteriilor care determina aparitia mirosului neplacut, fara a inhiba transpiratia.

Deo roll-on antiperspirant, cu musetel si rozmarin BIO Kräuter® pentru femei NU contine particule de aluminiu si coloranti artificiali, are la baza o formula bogata in plante BIO care calmeaza pielea dupa epilare si ii confera un parfum placut si proaspat.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *