Cum sa reduci natural pofta de mancare

Cu siguranta ti s-a intamplat sa mananci ceva de pofta, fara sa iti fie foame. Si de cele mai multe ori, ti-a fost pofta de ceva nesanatos. Pofta de mancare are o explicatie fiziologica (atunci cand ne lipsesc anumite vitamine sau minerale din corp si organismul le cere) si una psihologica (mancatul pe baza de stres sau chiar de plictiseala).

Daca vrei sa reduci pofta de mancare in mod natural, fara sa apelezi la pastile sau diete, urmeaza sfaturile de mai jos.

1. Consuma cat mai multe mere

Este o regula ca atunci cand ai pofta de o gustare sanatoasa, cel mai bine este sa apelezi la un fruct. Printre acestea, merele sunt cele mai recomandate. Contin o cantitate mare de apa si fibre care ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la accelerarea metabolismului.

Daca vrei rezultate mai rapide, bea in fiecare dimineata un pahar cu apa la temperatura camerei in care sa adaugi 1 lingura de otet din mere. Poftele alimentare vor disparea, la fel ca centimetri in plus din talie si de pe coapse.

2. Bea ceai verde in loc de cafea

Consumul a 2-3 cani de ceai verde neindulcit in fiecare zi accelereaza metabolismul, grabeste arderea grasimilor si reduce pofta de mancare. Poti prepara ceai verde cu lamaie si gheata ca sa te racoresti in zilele calduroase de vara.

In plus, ceaiul verde are capacitatea de a arde caloriile, pe care le transforma in energie. Asa ca, data viitoare cand vrei sa bei o cafea, alege ceaiul verde si convinge-te de beneficiile pe care le are asupra siluetei si a starii tale de bine.

chili-1995689_19203. Consuma alimente iuti

Cel mai indicat este ardeiul iute, dar si condimentele ca ghimbirul, turmericul sau curry. Foloseste-le in prepararea mancarii, iar pe unele chiar la smoothie-uri. Ajuta la arderea mai rapida a caloriilor si la reducerea poftei de mancare.

4. Alege proteinele din seminte de canepa

Semintele de canepa sunt indicate mai ales persoanelor cu un stil de viata vegetarian sau vegan. Ele furnizeaza o cantitate mare de proteine, contin toti cei 9 aminoacizi esentiali, grasimi sanatoase, fibre si multi alti nutrienti. Iti dau senzatia de satietate pe termen lung si te feresc de gustarile delicioase, dar nesanatoase.

5. Bea multa apa

Desi am lasat-o la finalul listei, apa e cea mai importanta atunci cand vine vorba de mentinerea sanatatii si a siluetei. Nu uita sa bei suficienta apa in fiecare zi si fii atenta la simptomele deshidratarii. Bea inaintea fiecarei mese principale un pahar cu apa pentru a evita excesele alimentare. De fiecare data cand ti se face pofta de ceva, dar nu iti este foame, „pacaleste-ti” stomacul si bea apa.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *