Silimarina – aliatul ficatului sanatos

Ficatul este al doilea cel mai mare organ din corp, dupa piele. Are un rol vital in functionarea organismului si este implicat intr-o multime de procese metabolice. Mentine-ti sanatatea ficatului cu ajutorul silimarinei – un extract din seminte de armurariu care il protejeaza si regenereaza.

Ce trebuie sa stii despre ficat

Ficatul elimina substantele toxice acumulate in organism din medicamente, alimente sau bauturi. Purifica sangele, depoziteaza minerale si vitamine (in special B12). Ficatul metabolizeaza proteinele, glucidele si lipidele. De asemenea, are rol in producerea bilei, care intervine in procesul de digestie si absorbtie a grasimilor si scade aciditatea gastrica.

Silimarina – protejarea si regenerarea ficatului

Silimarina este extrasa din semintele de armurariu, o planta cunoscuta si sub numele de scaiete sau ciulinul-laptelui. Protejeaza ficatul de toxinele din alcool, medicamente, metale grele si unele alimente. Ajuta la regenerarea ficatului – reface celulele hepatice si stimuleaza dezvoltarea unora noi.

Datorita efectelor ei benefice, este indicata in tratamentul cirozei, hepatitei sau altor boli hepatice. Previne formarea de calculi biliari si stimuleaza producerea bilei. Este un bun antioxidant, mai eficient decat vitamina C si lupta impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi.

Silimarina poate reduce riscul de aparitie a cancerului datorita capacitatii de a proteja celulele impotriva deteriorarii. In plus, inhiba cresterea tumorilor, ajuta la reinnoirea celulara si elimina toxinele din organism, printre care si metalele grele.

Ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange, poate preveni diabetul (mentine glucoza la un nivel normal), are efecte anti-imbatranire si neuroprotectoare (este folosita in tratamentul pacientilor cu maladia Parkinson sau cu scleroza multipla).

Life Impulse® Ultimate Liver Support – Protector hepatic pe baza de silimarina si anghinare este un supliment alimentar complex, menit sa sustina regenerarea si detoxifierea celulelor hepatice. Este recomandat in caz de probleme biliare, ciroza, litiaza biliara si afectiuni ale rinichilor si pentru eliminarea din organism a mercurului, arsenicului sau plumbului.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *