Cum iti dai seama ca esti pregatit sa devii antreprenor

Cu siguranta te-ai gandit macar o data cum ar fi sa devii propriul tau sef – sa deschizi afacerea pe care ti-o doresti de ani de zile si sa iti indeplinesti visul. Totusi, nu e atat de usor sa intri in lumea antreprenoriatului. Inainte sa renunti la jobul tau si sa incepi o noua viata de la zero, trebuie sa fii sigur ca esti pregatit.

Cunosti foarte bine domeniul in care vrei sa activezi

Este un pas de care depinde succesul tau. Daca nu cunosti mecanismele prin care afacerea ta functioneaza, intregul proiect este destinat esecului. Cu cat ai mai multe cunostinte legate de domeniul in care vrei sa activezi – fie ca e vorba de o firma de HR, una de organizare evenimente sau de o cofetarie – trebuie sa stii care sunt cerintele pietei, sa stii sa iti plasezi produsul pe piata, sa creezi o campanie de branding de succes si sa rezisti in fata competitiei.

Esti gata sa renunti la jobul tau chiar azi

Este normal ca gandul renuntarii la un job stabil, care iti aduce venituri lunare la timp, sa te sperie. Insa, daca intelegi pe deplin ce presupune viata de antreprenor aflat la inceput de drum, inseamna ca esti pregatit sa iti deschizi propria afacere.

Ce inseamna asta? Ca esti dispus sa renunti la siguranta financiara, realizezi ca veniturile tale vor depinde de succesul afacerii tale si ca in primii 1-2 ani de la lansare e posibil sa nu ai profitul pe care il astepti.

Ai un plan si esti dispus sa risti

O afacere inceputa haotic se va termina haotic. E necesar sa iti faci un plan de afaceri in care sa iti notezi obiectivele si scopurile, sa estimezi costurile de care trebuie sa dispui pentru a incepe afacerea, in care sa incluzi analiza pietei si a domeniului de activitate, strategia si planul de implementare, dar si structura organizationala si planificarea financiara.

Daca ai curajul sa risti, dai dovada de ambitie si esti o persoana responsabila, atunci ai potential de antreprenor. La inceput de drum, trebuie sa stii ca exista riscul ca afacerea ta sa dea faliment sau sa nu scoti profit. Asa ca, fa tot ce iti sta in putinta ca acest lucru sa nu se intample.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *