Alimente si bauturi pe care sa NU le combini

Unele alimente sunt mai gustoase impreuna, dar nu intotdeauna combinatiile delicioase sunt cele mai potrivite pentru sanatatea ta. Stim ca friptura merge de minune cu garnitura din cartofi, iar pizza cu ketchup-ul. Dar, daca vrei sa duci un stil de viata sanatos, atunci evita urmatoarele combinatii:

Carne si cartofi

Alimentele se impart in doua mari categorii:  concentrate (care contin proteine animale si vegetale sau amidon) si neconcentrate (care nu contin amidon).

Organismul uman nu poate digera corect decat un aliment concentrat pe rand, asa ca friptura si cartofii nu sunt o combinatie fericita pentru stomacul tau. Inlocuieste cartofii cu legume fara amidon, ca dovlecelul sau broccoli.

Ceai negru si lapte

Chiar daca este o bautura traditionala, ceaiul negru si laptele nu trebuie combinate daca vrei sa te bucuri pe deplin de beneficiile ceaiului. Proteinele din lapte (chiar si din cel vegetal) impiedica absorbtia antioxidantilor din ceai.

Pe de cealalta parte, teina din ceai reduce cantitatea de calciu din lapte. Bea ceaiul negru neindulcit, iar pentru un plus de gust adauga putina zeama de lamaie.

Salata verde si dressing-urile

Salata este o sursa de vitamine si minerale care iti da energie si te ajuta sa ai o dieta sanatoasa. Combina salata preferata cu morcovi, masline, ton, piept de pui sau de curcan la gratar, tofu, rosii, castraveti, ridichii sau seminte.

Nu adauga un dressing care sa scada beneficiile legumelor. Evita-le pe cele din comert. Cel mai indicat este sa asezonezi salata numai cu ulei de masline extravirgin.

Atunci cand combinam alimentele gresit, digestia noastra are de suferit. Imediat dupa masa, te vei simti obosit si lipsit de energie. Procesul de digestie va dura mai mult decat este normal si pot aparea tulburari digestive ca: balonarea, constipatia, gazele sau arsurile gastrice. Pentru a le combate, respecta sfaturile de mai sus si ai grija de dieta ta. Daca deja te confrunti cu probleme digestive, incearca Life Impulse® Ananas – Adjuvant digestiv.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *