Anxietate? Simptome care te trimit la medic

In ziua de azi, majoritatea persoanelor sunt stresate sau nelinistite cu privire la viitor. Dar cand devine stresul o problema grava? Atunci cand declanseaza anxietatea si pot aparea atacurile de panica, fobiile si chiar depresia. Descopera care sunt simptomele tulburarii anxioase si recastiga-ti echilibrul emotional.

Stare de teama constanta si nejustificata

Mintea ta nu mai functioneaza in parametri optimi. Iti este teama de cele mai nesemnificative lucruri si iti faci prea multe griji. Poti dezvolta anumite fobii care iti vor afecta viata sociala. Poate fi vorba despre teama de animale sau de spatii aglomerate. Ai tendinta sa te ingrijorezi in privinta oricarui lucru care se intampla in viata ta si sa devii agitata si nervoasa.

Tulburari de somn

Cu totii avem momente in care nu putem adormi sau ne trezim in mijlocul noptii fara motiv. Problemele apar atunci cand nu poti adormi din cauza gandurilor care nu iti dau pace. Dar, daca stai sa gandesti logic, nu ai niciun motiv sa nu te poti odihni.

Probleme digestive cronice

Anxietatea pleaca de la minte, dar afecteaza intregul organism, atat fizic cat si psihic. Pot aparea tulburari digestive ca: sindromul de colon iritabil, contipatie, diaree, crampe, balonari sau gaze.

Neincredere in propria persoana si fobia sociala

Pot fi cauzate de mai multi factori, printre care si anxietatea. Din cauza grijilor si temerilor pe care le ai, iti pierzi identitatea si increderea in tine. Poti dezvolta o fobie sociala care se manifesta prin disconfort atunci cand te afli la o petrecere sau pe o banca in parc.

Iti este greu sau chiar imposibil sa comunici cu cei din jur, fie ca e vorba de persoane pe care le cunosti sau nu. Fobia sociala se manifesta prin transpiratie abundenta, roseata fetei, incapacitatea de a vorbi fluent, stari de greata sau voma.

Teama de a vorbi in public

Aproape toata lumea o are, nu? Este normal sa fii agitat inaintea sustinerii unui discurs in fata publicului. Problema apare atunci cand teama este atat de puternica incat nu poti dormi cu cateva zile inaintea evenimentului, nu te poti opri din tremurat, inima iti bate cu putere si nicio incurajare din partea celorlalti nu te poate calma.

Life Impulse® ECO Rhodiola Rosea – Adaptogen asigura reechilibrarea psiho-emotionala a organismului, fiind util in insomnii, stari de iritabilitate, oboseala, sau hipertensiune arteriala. Stimuleaza eliberarea de beta-endorfine, numite si moleculele fericirii.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *