5 pasi spre o viata fericita si implinita

Fericirea nu bate la usa atunci cand nu te astepti. Fericirea se obtine, iar tu esti singurul care o poate aduce in viata ta. Exista cateva metode recomandate de specialisti care promit sa iti aduca un strop de bucurie in fiecare zi. Ce zici? Le incerci si tu?

1.Gaseste fericirea in lucrurile marunte

Daca te adancesti in ganduri negative si lasi stresul sa puna stapanire pe viata ta, vei pierde din vedere ceea ce este cu adevarat important. Invata sa te bucuri de lucrurile pe care ai tendinta sa le ignori – miroase o floare, plimba-te prin parc, savureaza o cafea fara sa stai pe telefon, pregateste-ti o baie relaxanta sau asculta melodia preferata.

2. Imparte timpul eficient

Nu lua indatoririle de la munca acasa, nu pierde ore intregi pe platformele sociale si nu iti deschide mailul la fiecare 30 de minute. Fa din timpul liber o placere, nu un stres. Petrece timp cu cei dragi si nu uita sa-ti acorzi timp si tie. Urmeaza-ti hobby-ul, inscrie-te la un curs, citeste, calatoreste, experimenteaza si traieste viata din plin.

3. Gandeste pozitiv

Negativitatea si pesimismul sunt la fel de nocive ca stresul. Incearca sa gandesti pozitiv, chiar si atunci cand iti e greu. Cu timpul, te vei obisnui sa treci peste situatiile deranjante cu un zambet si sa nu le lasi sa te afecteze.

4. Imparte bucuria cu cei din jur

Numai asa fericirea ta va fi deplina. Fa gesturi frumoase, iar bucuria celor pe care ii ajuti se va intoarce la tine. Fa voluntariat la un centru pentru ajutorarea batranilor, doneaza mancare pentru un adapost de animale si ajuta-i pe cei din jur atunci poti.

5.  Fericirea se planifica

Implica-te in activitati care iti aduc zambetul pe buze. Pleaca intr-o drumetie, intalneste-te cu fostii colegi, planifica-ti un weekend relaxant la mare sau la munte, pleaca intr-o escapada in alta tara. Evadeaza din rutina si aduna experiente de neuitat.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *