5 exercitii pentru durerile de spate

Durerile de spate sunt foarte comune si nu tin cont numai de varsta. Daca petreci multe ore in fata laptopului, ai o pozitie incorecta cand stai la birou sau ti-ai fortat muschii cand ai facut sport, te poti alege cu dureri suparatoare de spate. Pentru a le combate mai rapid, dar si pentru a le preveni, incearca urmatoarele exercitii fizice pe care le poti face acasa:

1. Intinde-te pe saltea, ruleaza un prosop sul si pune-l in zona lombara, paralel cu partea de jos a abdomenului. Departeaza picioarele si atinge-ti degetele mari intre ele. Intinde mainile deasupra capului si atinge-ti palmele. Mentine pozitia timp de 20 secunde, ridica-te in sezut, apoi repeta de 5 ori.

2. Stai intinsa pe spate, indoaie genunchii intr-un unghi de 90°, mentine talpile pe podea si bratele intinse langa corp. Ridica bazinul fara sa iti arcuiesti spatele. Mentine pozitia 5 secunde, intoarce-te la pozitia de start si repeta.

3. Fa stretching! Stiai ca cel putin 5 minute de exercitii de intindere a muschilor si ligamentelor pe zi iti pot corecta postura? Stretchingul iti imbunatateste flexibilitatea, rezistenta la efort, mentine articulatiile si ligamentele sanatoase.

4. Stai intinsa pe spate pe o saltea speciala. Indoaie-ti genunchii pana ajung la nivelul pieptului. Tine-i stransi la piept cu bratele. Mentine postura timp de 10 secunde, revino la pozitia initiala, apoi repeta miscarea.

5. Stai cu fata la podea, sprijinita pe varfuri si pe brate, in timp ce mentii abdomenul incordat. Mentine pozitia 15-20 secunde. Vei simti un discomfort in zona lombara, care va disparea pe masura ce reusesti sa mentii pozitia mai mult timp.

Incearca Gelul antiinflamator Gheara dracului® cu plante BIO Kräuter® care actioneaza pe loc, relaxeaza musculatura si articulatiile si calmeaza durerile.

Kräuter® Magic Roll cu plante BIO este solutia la indemana impotriva durerilor de orice fel, inclusiv a celor musculare si articulare. Are proprietati puternic antiinflamatoare si este usor de folosit si transportat.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *