Cum iti cresti productivitatea eficient

Ziua are 24 de ore pentru toata lumea, dar cum se face ca unii sunt mai productivi decat altii? Ce poti schimba ca sa iti cresti performantele si sa iti indeplinesti obiectivele? Incepe sa iti organizezi mai bine timpul, sa iti creezi un plan saptamanal cu activitati si sa faci mici schimbari care iti vor aduce rezultate mari.

Fa-ti un plan de activitati

Fie ca e vorba de un plan zilnic, saptamanal sau lunar, fii sigura ca ti-ai notat toate activitatile importante pe care trebuie sa le intreprinzi – intalniri, programari, vizite etc.

Lucreaza langa fereastra

Studiile au demonstrat ca atunci cand lucrezi langa o fereastra, lumina naturala iti sporeste productivitatea. Lumina artificiala te face sa te simti obosit si scade calitatea vietii.

Prioritizeaza

Ordoneaza-ti activitatile in functie de importanta lor. Ocupa-te mai intai de cele care nu suporta amanare – o sedinta cu sefii, respectarea unui deadline sau vizita la medic. Nu uita nici de timpul dedicat relaxarii sau de iesitul in oras cu prietenii. Nu iti supraaglomera programul si nu uita de timpul tau liber.

Ia pauze

Atunci cand ai mult de munca la job, este indicat sa iei pauze ca sa eviti acumularea stresului. Daca ai o zi obositoare si tot ce vrei este sa stai in pat si sa te uiti la un serial, sa nu te simti prost pentru alegerea facuta. Bucura-te de momentul rau de respiro!

Odihneste-te

Nu ai cum sa iti maresti productivitatea daca esti lipsita de energie in fiecare zi. Asigura-te ca dormi suficiente ore pe noapte si nu lasa stresul cotidian sa iti afecteze calitatea somnului. Incearca sa te trezesti aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi a saptamanii, chiar daca ai tendinta sa lenevesti mai mult in weekend. Acest lucru iti va afecta ritmul circadian, inclusiv performantele la locul de munca.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *