Cum poti sa folosesti uleiurile esentiale toamna si iarna

Uleiurile esentiale sunt obtinute prin presarea sau distilarea anumitor parti din plante (frunze, petale, fructe si chiar scoarta). Fiecare tip de ulei esential are anumite proprietati care pot fi valorificate prin utilizarea lui in aromaterapie.

Descopera beneficiile pe care ti le aduc uleiurile esentiale si afla cum le poti folosi toamna si iarna pentru maximul de beneficii.

Amelioreaza simptomele gripei si racelii

Daca te confrunti cu gripa si raceala, uleiurile esentiale te ajuta sa te refaci mai rapid. Uleiul esential de pin are efect antigripal, descongestionant, antiseptic si antiiflamator.

La fel ca uleiul esential de eucalipt, este indicat in cazul infectiilor respiratorii, febrei, durerilor de cap, racelii, nasului infundat si bronsitei. Uleiul esential de lamaie lupta impotriva bacteriilor si tulburarilor respiratorii. Are efect purificator, antioxidant si vitaminizant.

Uleiul esential de oregano salbatic este un redutabil sustinator natural al organismului. Proprietatile acestui ulei natural se datoreaza in mare parte principiului activ numit carvacrol care se pare ca reuseste sa distruga bacteriile din sistemul nostru imunitar.

Datorita principiului activ numit Carvacrol formula exclusiva Ulei de Oregano Salbatic 80% carvacrol, actioneaza la nivelul intregului organism si poate fi administrat atat intern cat si extern.

Sedinte de aromaterapie

Aromaterapia este o tehnica terapeutica sau de relaxare care foloseste simtul mirosului pentru a ne ajuta sa amelioram anumite probleme de sanatate.

Uleiurile esentiale actioneaza atat asupra fizicului (sunt antiseptice, antiinflamatoare, antibacteriene), cat si a psihicului (te relaxeaza, combat insomniile).

Aromaterapia se poate realiza prin inhalare, atunci cand adaugi cateva picaturi de ulei esential intr-un difuzor special, in apa din cada atunci cand faci baie sau intr-un pulverizator cu ajutorul caruia sa raspandesti uleiul in aer. O alta modalitate este prin masaj.

Decoratiuni parfumate cu uleiuri esentiale

Alege uleiul esential preferat si ofera-i casei tale o prospetime naturala. Ai lumanari decorative?

Atunci picura putin ulei esential in ceara topita si vei vedea cum in cateva secunde incaperea se va umple de un miros aromat.

Daca ai aranjamente din flori uscate, reda-le prospetimea cu ajutorul uleiurilor esentiale – cateva picaturi de ulei esential de gardenie vor raspandi un miros placut in casa.

Masaj terapeutic si relaxant

Adauga 2-3 picaturi de ulei esential in lotiunea de baza pentru masaj. Cel mai indicat este cel de lavanda (te ajuta sa ai un somn linistit). Este potrivit pentru toate tipurile de piele, cu efect regenerant in special pentru piele matura, uscata sau arsa de soare. Benefic in caz de piele crapata, varice, dermatite sau eczeme.

Are efect calmant, anti-depresiv, anti-spasmic si relaxant. Este benefic in caz de insomnii, tensiuni musculare, stres, surmenaj, iritabilitate nervoasa, migrene, sau probleme circulatorii.

Alunga stresul si combat astenia 

Toamna si iarna, te poti confrunta cu neplacuta astenie. Sistemul imunitar este slabit si esti mai predispus la boli, fapt care se resfrange si asupra psihicului. Apar starile de oboseala, insomnia, depresia, lipsa poftei de mancare sau mancatul pe baza de stres.

Uleiurile esentiale te pot ajuta sa scapi de stres si sa iti recastigi linistea interioara. Spre exemplu, cel de lavanda are efect calmant, antidepresiv si relaxant. Este benefic in caz de insomnii, stres, surmenaj, iritabilitate nervoasa sau migrene.

Foloseste uleiurile esentiale specifice sezonului, care iti imbie simturile, au beneficii terapeutice si te invaluie intr-o atmosfera de sarbatoare!

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *