Adopta o igiena orala corecta si uita de carii

Stim cu totii cat de important este sa avem o igiena orala corecta. Cu toate acestea, tindem sa neglijam anumite aspecte atunci cand vine vorba de pastrarea sanatatii dintilor si a gingiilor.

In primul rand, trebuie sa stii ca o igiena corecta nu inseamna numai periajul zilnic, ci implica mai multe reguli:

1. Alege pasta de dinti si periuta potrivite nevoilor tale

Medicul stomatolog iti poate indica o anumita pasta de dinti care sa trateze afectiunile dentare pe care le ai (spre exemplu, gingivita). Evita pastele de dinti foarte abrazive deoarece iti pot afecta smaltul dintilor.

Alege o periuta de dinti cu peri medii – perii aspri iti zgarie dintii si ranesc gingiile, iar cei moi nu pot curata in profunzime.

2. Efectueaza corect periajul dentar

In primul rand, poti opta intre o periuta de dinti normala sau una electrica. In al doilea caz, periutele sunt dotare cu un temporizator care te anunta cand e gata periajul.

In cazul periutelor normale, asigura-te ca te speli 2-3 minute, folosind miscari de sus in jos si invers (nu stanga-dreapta) dinspre gingie spre marginea dintelui.

Efectueaza periajul de 2 ori pe zi, dimineata si seara, dar si in timpul zilei daca e posibil. Nu uita sa cureti si limba si interiorul obrajilor.

3. Foloseste apa de gura si ata dentara

Dupa fiecare periaj, foloseste apa de gura – elimina complet resturile de alimente, curata spatiile intradentare, are efect antibacterian si astringent. Ata dentara te ajuta sa combati cariile si respiratia urat mirositoare (halena).

4. Evita anumite alimente si bauturi

Vinul rosu, cafeaua sau ceaiul negru in exces iti pot pata dintii. Fumatul este extrem de daunator pentru dantura ta, deoarece poate cauza carii, tartru si inflamarea gingiilor.

In categoria alimentelor nerecomandate se afla si zaharul sub toate formele lui (dulciuri, sucuri carbogazoase, bomboane).

5. Mergi periodic la control

Pentru o sanatate orala de invidiat, dar si pentru prevenirea afectiunilor dentare, este indicat sa mergi la medicul dentist cel putin de doua ori pe an pentru un control de rutina. De asemenea, este recomandat sa faci un detartraj si un periaj profesional o data la 6 sau mai repede (in functie de sfaturile medicului stomatolog).

Venim in ajutorul tau cu produse naturale pentru o sanatate orala de invidiat.

Pasta de dinti gel cu Aloe Vera BIO Kräuter® actioneaza ca un abraziv natural, curata eficient spatiile intradentare si ofera o senzatie indelungata de prospetime intregii guri. NU contine fluor. Produs VEGAN.

Pasta de dinti pentru fortificare si protectie, cu extract de musetel BIO Kräuter® intareste smaltul dintilor, combate depunerea tartrului si ingrijeste gingia. Amelioreaza simptomele parodontozei si NU contine fluor.

Pasta de dinti Junior Kräuter® ofera o protectie naturala dintilor copiilor si mentine sanatatea acestora precum si a gingiilor, are o aroma foarte placuta de capsuni organice ce transforma spalatul pe dinti intr-o joaca de copii! Produs VEGAN.

Periuta de dinti din bambus Life Care® cu peri de duritate medie asigura o curatare eficienta a dintilor si este delicata cu gingiile.

Tu cum ai grija de dantura ta?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

1 Comment
martie 12, 2019

Excelent articol !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *