Cum iti transformi angajatii intr-o echipa

Daca esti antreprenor, cu siguranta vrei ca echipa cu care lucrezi sa fie unita, sa aiba obiective si valori comune si sa munceasca din placere. Daca stii cum sa iti motivezi angajatii si sa ii coordonezi, vei obtine echipa la care ai visat. Nu este o sarcina usoara, dar nici imposibila.

Cum arata echipa ideala?

Pentru ca afacerea ta sa aiba succes, e important ca membrii echipei sa lucreze impreuna, sub conducerea unui lider, pentru atingerea obiectivelor. Liderul are rolul de a planifica si coordona activitatile, de a imprima viziunea firmei, de a motiva si incuraja angajatii. Astfel, ei vor fi multumiti, vor lucra cu drag si isi vor indeplini sarcinile la timp.

Creeaza-ti echipa care te va ajuta sa ai succes

Alege oameni specializati in domeniile in care lucreaza, dar acorda sansa si celor aflati la inceput de drum, care pot invata repede mecanismele afacerii. Este important ca angajatii sa fie ambitiosi, perseverenti, organizati si sa aiba o personalitate placuta.

Cunoaste-ti fiecare membru al echipei. Descopera-i calitatile, dar si punctele mai slabe (pe care sa incerci sa le imbunatatesti). Vorbeste cu angajatii tai – asculta ce au de spus, intreaba-i ce nevoi sau probleme au. Incurajeaza prieteniile si descurajeaza barfele.

Fa sedinte in care sa transmiti clar obiectivele si modul de lucru in perioada urmatoare. Imparte sarcinile fiecarui membru al echipei, stabileste deadline-uri si urmareste-le progresul.

Investeste in cursuri de dezvoltare personala sau de specialitate care sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile si competentele. Stimuleaza-i prin organizarea de teambuilding-uri, ofera prime si bonusuri de performanta.

Creeaza un mediu de lucru relaxant, energic si motivant. Incurajeaza implicarea activa a fiecarui angajat si lasa-i sa propuna solutii la probleme – astfel, vor vedea ca parerea lor conteaza si vor fi mai motivati.

Fii un antreprenor de succes si investeste in angajatii tai!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *