Cum scapi rapid de crampele musculare

Crampele musculare sunt contractii involuntare si dureroase ale muschilor. Variaza in intensitate si pot dura de la cateva secunde pana la zeci de minute. De obicei, apar in urma unei suprasolicitari fizice sau din contra – ca urmare a unui stil de viata sendentar. Mai pot fi cauzate de deshidratare, dieta saraca in minerale, varsta sau anumite medicamente.

Maseaza zona afectata

Masajul te ajuta sa stimulezi circulatia sangelui, sa relaxezi musculatura si sa elimini durerea si disconfortul creat de crampe. Aplica presiune in punctul cel mai dureros cu podul palmei. Poti folosi lotiunea antiseptica pentru masaj cu pin si plante BIO Kräuter®, care ajuta la relaxarea musculaturii si are efect antispastic.

Bea multa apa

Atunci cand bei sufiecienta apa, celulele musculare sunt hidratate, iar muschii se pot relaxa. De aceea, este necesar sa bei apa inainte, in timpul si dupa ce depui efort fizic intens (mergi la sala, alergi, te plimbi cu bicicleta).

Adopta o dieta bogata in vitamine si minerale

Daca suferi de carente nutritionale, este posibil ca muschii tai sa nu mai functioneze in parametri optimi. Asigura-te ca obtii zilnic doza recomandata de:

  • magneziu: are un rol important in contractia musculara si influenteaza dezvoltarea optima a sistemului osos
  • vitamina B6: favorizeaza absorbtia magneziului cu care actioneaza sinergic
  • potasiu: are rol in transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul sistemului nervos si muscular, asigura o succesiune normala a reactiilor implicate in contractia musculara
  • vitamina E: este un antioxidant fiziologic care ajuta la stabilizarea membranei celulare
Incearca metodele de relaxare a musculaturii

Atunci cand crampele sunt foarte dureroase si intense, este indicat sa pui pe muschiul afectat o perna electrica care sa il ajute sa se relaxeze. Un efect benefic au si baile cu apa fierbinte in care sa adaugi saruri minerale. Preventiv, nu uita de exercitiile de stretching inainte de culcare, renuntarea la stilul de viata sedentar si evitarea fortarii bruste a musculaturii.

Life Impulse Happy&Relax Muscle ajuta la combatarea crampelor musculare. Compozitia optima de magneziu, vitamina B6, potasiu si vitamina E ajuta la asimilarea optima a proteinelor si grasimilor si actioneaza benefic asupra sistemului nervos si muscular.

Articol scris de,
Daniela Marc, Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *