Slabeste rapid cu ajutorul strugurilor

De ce sa nu te bucuri de gustul delicios al strugurilor atunci cand ai toate motivele? Pe langa faptul ca sunt bogati in antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii premature, sunt un aliat de nadejde daca vrei sa dai jos cateva kilograme. Afla ce alte beneficii are cura cu struguri si cum sa obtii rezultatele pe care ti le doresti:

De ce e bine sa urmezi cura cu struguri

Strugurii sunt bogati in substante nutritive ca: polifenoli, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, brom si vitaminele B1, B2, B3, A, C. Intaresc imunitatea, favorizeaza procesele metabolice, au proprietati cardioprotectoare – fortifica muschiul inimii si reduc riscul de infarct miocardic.

In plus, ajuta la detoxifierea organismului, au rol depurativ si combat problemele pielii ca acneea, pielea uscata sau excesul de sebum. Strugurii te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite pentru ca iti dau senzatia de satietate pe termen lung, iar continutul mare de apa din componenta lor te hidrateaza intreaga zi.

Cura cu struguri pas cu pas

Pregateste-ti organismul cu cateva zile inainte – renunta la fast-food, prajeli, alimente semipreparate, cafea, dulciuri si limiteaza consumul de proteine de origine animala. Urmeaza cura intre 3 si 7 zile.

Mic dejun: paine integrala cu seminte, branza de vaci slaba si 200 grame de struguri. Poti alterna cu iaurt grecesc cu seminte, budinca de ovaz cu fructe de padure sau un ou fiert.

Pranz: supe crema de legume, ciuperci, morcovi si ghimbir, conopida sau altele. Poti inlocui supa cu o salata satioasa fara dressing. Consuma zilnic 150 grame struguri.

Cina: chiftelute din legume la cuptor, peste, piept de pui sau de curcan la gratar, salata simpla, legume la cuptor si 200 grame de struguri.

Gustari: 100-150 grame struguri sau suc natural din struguri combinat cu morcov.

Hidratare: bea 1,5 – 2 litri apa pe zi, ceai verde si o ceasca de apa calda cu zeama de lamaie in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Contraindicatii: persoanele care sufera de hipertensiune, diabet sau probleme renale grave nu trebuie sa urmeze o cura cu struguri.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *