Parfumurile sunt create din note de varf, mijloc si baza. Cele de varf sunt primele pe care le simti si care se evapora cel mai usor. Adevaratul miros al parfumului este dat de notele de baza – cele citrice si florale tind sa se evapore mai repede, iar cele condimentate sau lemnoase persista mai mult. Afla ce sa faci ca parfumul sa persiste cat mai mult pe piele.
1. Zona in care il aplici. Nu aplica niciodata parfumul pe haine (le poti distruge tesatura) sau pe par (il usuca si il deterioreaza). Zonele de interes sunt: in spatele urechilor si genunchilor, pe piept, interiorul cotului si incheietura mainilor. Parfumul isi intensifica aroma atunci cand il aplici pe zonele corpului cu o temperatura crescuta, in care venele sunt mai aproape de suprafata pielii.
2. Aplica parfumul pe pielea hidratata. Daca ai pielea uscata, parfumul va fi absorbit rapid si nu va persista. Aplica-l imediat dupa ce ai iesit din dus, atunci cand aromele se fixeaza mai bine. O alta metoda este sa il aplici dupa ce te-ai dat cu o crema sau lotiune hidratanta.
3. Ai grija ce haine porti si cu ce le speli. Unele textile pot bloca raspandirea parfumului in aer. Cele mai indicate sunt cele de bumbac sau lana. Spala-ti hainele cu detergenti ce nu contin substante toxice sau chimicale si evita folosirea balsamului de rufe puternic parfumat care poate cauza iritatii sau alergii.
4. Aplica-l de mai multe ori pe zi, dar nu prea mult. Nimanui nu ii place mirosul de parfum in exces, nu-i asa? Fii sigura ca reaplici parfumul in doze mici, de maxim 2-3 ori pe zi (in cazurile in care ai o zi plina de dimineata pana seara).
5. Pulverizeaza putin parfum in geanta. Pastreaza mirosul proaspat al parfumului oriunde mergi. Pulverizeaza o cantitatea mica de parfum in interiorul gentii si bucura-te de o aroma imbietoare de fiecare data cand o deschizi.
Tu cate trucuri stiai?
Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager