Combate efectele negative ale statului jos

Stiai ca fiecare ora petrecuta stand jos creste riscul aparitiei bolilor de inima cu 11%? Daca stai jos mai mult de sase ore pe zi, riscul sa te imbolnavesti creste simtitor. Apar durerile de spate si de genunchi, esti mai predispus la obezitate, boli cardiovasculare si diabet. Chiar daca ai un job ce presupune statul la birou, afla ce sa faci ca sa combati sedentarismul.

La ce afectiuni esti predispus daca stai multe ore pe scaun in fiecare zi

Cea mai grava afectiune care poate aparea in urma statului indelungat pe scaun este hernia de disc, care cauzeaza dureri intense in partea inferioara a spatelui, mai exact in zona lombara. Durerea mai este cunoscuta si ca lower back pain sau LBP.

Conform revistei The Spine Journal, „pe langa durere si disconfortul pe care il simte cel care sufera de LBP ii este puternic afectata eficienta si productivitatea, fapt care poate sa aduca companiilor costuri mari si de multe ori greu de previzionat. Medical Care a descoperit ca in ultimii cinci ani, angajatii din SUA au lipsit cumulat 149 milioane de zile de lucru din cauza disconfortului creat de durerile de spate.”

Sedentarismul este al patrulea risc de mortalitate la nivel mondial. Asa ca ia atitudine si previne cauzele lipsei de activitate. Fa miscare in fiecare zi, chiar daca este vorba de cei 10. 000 de pasi zilnici recomandati, de practicarea unui sport sau mersul la sala.

Sursa: https://www.businessdays.ro/Blog/Zi-de-zi-stai-prea-mult-pe-scaun-Vezi-ce-risti

Combate sedentarismul la birou pas cu pas:

Investeste intr-o minge fitness

Inlocuieste scaunul de la birou cu o astfel de minge, chiar daca o faci numai pentru cate minute sau ore. Faptul ca trebuie sa iti pastrezi echilibrul pentru a sta pe ea, iti contracta muschii si iti imbunatateste pozitia. In plus, stimuleaza circulatia sangelui si iti permite sa faci cateva exercitii simple in timpul pauzelor de lucru.

Bea multa apa

Daca te hidratezi corespunzator, vei fi nevoit sa te ridici de pe scaun si sa mergi la baie des. Acest lucru nu numai ca te ajuta sa combati sedentarismul, dar iti da energie, iti pune sangele in miscare si iti stimuleaza metabolismul.

Seteaza-ti alarma telefonului o data la 30 minute

Studiile recente au demonstrat ca daca te ridici de la birou sau de pe canapea cel putin o data la 30 de minute, reduci considerabil riscurile pe care le aduce statul jos. Asa ca, seteaza-ti alarma si misca-te. Fa cateva exercitii de stretching, uita-te pe fereastra, vorbeste cu un coleg sau fa-ti o cafea.

Descopera ce solutie iti propun Active Office, Centrul Fericirii si Business Days, care lanseaza un amplu program de promovare, educare si testare a unor modalitati active si eficienta de a reduce riscurile generate de stilul de viata sedentar pentru angajatii companiilor din Romania. Afla mai multe AICI.

Tu ce faci acum? Ridica-te daca stai pe scaun!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *