Tratament pentru unghii fragile si casante

Ai probleme cu unghiile fragile, care se rup des si se exfoliaza? Cauzele pot fi multiple: le pilesti prea tare, ai avut manichiura cu gel care ti-a afectat unghia naturala sau suferi de carente de vitamine si minerale. Indiferent de cauza, obtine o manichiura impecabila si niste unghii tari, rezistente si sanatoase. Cum? Respecta urmatoarele sfaturi:

Imbunatateste aspectul unghiilor prin alimentatie

O dieta sanatoasa si care iti mentine frumusetea parului, pielii si unghiilor este bogata in nutrienti esentiali ca biotina, calciu, fier si zinc. Consuma cat mai multe alimente bogate in:

  • biotina, sau vitamina B7, esentiala pentru sanatatea parului si unghiilor: ficat, rinichi, galbenus de ou, ciuperci, capsuni, banane, grapefruit, ovaz, soia, laptisor de matca, drojdie de bere
  • calciu: lapte, sardine, iaurt, seminte de susan, smochine, migdale, branza Cheddar, soia, broccoli, rubarba, tofu
  • fier: carne rosie, peste (somon, hamsie, ton, sprot, sardine), caju, seminte de chia, germeni de grau, verdeturi, urda, spirulina, alge verzi, sfecla rosie
  • zinc: seminte de dovleac, de susan, carne de vita, carne de miel, caju, ciocolata neagra, fructe de mare, linte, fasole boabe, iaurt, ficat de vita, porc sau pui.

Masca hranitoare pentru unghii

O data sau de doua ori pe saptamana, realizeaza o masca pentru unghii care sa le hraneasca in profunzime. Indeparteaza stratul de lac de unghii si spala-te pe maini.

Intr-un bol cu apa calduta, amesteca 3 linguri ulei de masline extravirgin, 3 linguri zeama de lamaie sau lime si (optional) o lingura cu glicerina. Imnoaie unghiile in amestec 10-15 minute. Clateste-ti mainile cu apa calduta, apoi aplica o crema hidratanta pentru maini si unghii.

Tratamente naturale pentru unghii exfoliate, casante si fragile

Foloseste urmatoarele combinatii de ingrediente pentru intarirea unghiilor. Aplica-le pe unghiile curatate si lasa sa actioneze 10 minute sau intreaga noapte (in acest caz va trebui sa iti acoperi mainile cu manusi din bumbac). Dupa, spala-te pe maini, aplica o crema hidratanta si un tratament pentru unghii (il gasesti in farmacii) care restructureaza straturile de keratina si actioneaza ca un agent protector:

  • miere de albine si ulei de migdale
  • ulei de masline, miere si galbenus de ou
  • ulei de ricin
  • ulei esential de lamaie si ulei de masline
  • ulei de primula si miere
  • zeama de lamaie si ulei de ricin
  • ulei de argan
  • ulei de cocos cu zeama de lamaie
  • vitamina A si E lichide

Masati usor unghiile si cuticulele cu ingredientele de mai sus, de 1-3 ori pe saptamana, timp de minim 3 luni. Aplica intotdeauna o baza fortifianta atunci cand iti faci manichiura, un lac de unghii de calitate, apoi un top coat care ii ofera manichiurii un aspect final lucios sau mat, protejeaza lacul de unghii si ii creste rezistenta.

Alte trucuri utile

Unghiile casante pot fi semnul deshidratarii, asa ca asigura-te ca bei suficiente lichide pe zi. Foloseste o pila din carton sau sticla in locul uneia din metal si pileste mereu in acelasi sens.

Taie unghiile cu forfecuta, pentru ca riscul sa se crape este mai mic decat daca le tai cu unghiera. Daca nu poti, taie-le imediat dupa baie, atunci cand sunt moi.

Foloseste un dizolvant pe baza de ulei, nu acetona, care usuca unghia. Nu iti taia cuticulele, pentru ca ele protejeaza unghia, fiind o bariera de protectie impotriva bacteriilor. Lacurile de unghii BIO nu contin substante toxice si iti protejeaza unghiile in mod natural.

Alege solutiile naturale pentru frumusetea ta!

Bucura-te de unghii sanatoase si puternice!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *