Scapa de senzatia de picioare reci

In sezonul rece, multe persoane se confrunta cu problema picioarelor reci. Indiferent de cat de calduroasa este incaltamintea sau cat de groase sunt sosetele, nu se pot incalzi. Cauzele pot fi: circulatia periferica deficitara, o sensibilitate crescuta la frig sau  anumite afectiuni (fluctuatii hormonale, carente nutritionale, anemie, hipotiroidism, hipertensiune arteriala).

Ce poti face? Afla in continuare.

Netratata, problema picioarelor reci poate duce la complicatii ca aparitia edemelor, infectii subcutanate, piele crapata sau pierderea temporara a simtului.

Alege incaltamintea potrivita

Daca vrei sa iti mentii picioarele calde pe timpul iernii, alege tipurile de incaltaminte impermeabile si calduroase. Degeaba te plangi ca ai picioarele reci daca iti intra zapada in incaltaminte sau ai „vedere” la glezna.

Nu iti cumpara incaltaminte fixa – favorizeaza aparitia bataturilor si mentine senzatia de frig -, ci alege o pereche care iti permite sa iti misti degetele pentru a stimula circulatia sangelui. Poarta numai sosete din bumbac 100% sau din lana. In casa, poarta papuci caldurosi si nu merge niciodata desculta.

Imbunatateste-ti circulatia periferica prin alimentatie

Bea in fiecare zi ceaiuri cu actiune vasodilatatoare – de paducel sau anghinare. Pune-ti sangele in miscare si introdu in dieta zilnica usturoi, ghimbir, ardei iute, hrean, mustar sau piper. Preparatele si suplimentele alimentare pe baza de Ginkgo Biloba sunt cunoscute pentru rolul lor benefic in vasodilatatie, de imbunatatire a circulatiei, cat si pentru suportul acordat functiilor mentale.

Fa miscare in fiecare zi

Este important sa faci macar 30 de minute de miscare pe zi, fie ca e vorba despre o plimbare in aer liber sau efectuarea de exercitii la sala sau acasa. Astfel, iti vei stimula circulatia periferica, iar picioarele tale se vor incalzi mai usor.

Bai cu apa calda

Alternarea apei calde cu cea rece atunci cand faci dus este un bun remediu pentru imbunatatirea circulatiei periferice. Cand vii de afara si ai picioarele foarte reci, asteapta sa se incalzeasca de la sine, fara sa le bagi in apa.

Dupa ce te-ai „dezghetat”, inmoaie-ti picioarele in apa calda timp de 15-20 minute. Pentru un efect rapid si indelungat, poti adauga in apa cateva picaturi de ulei esential de lavanda, eficient in caz de tensiuni musculare sau probleme circulatorii.

Masajul imbunatateste circulatia

Dupa ce ti-ai incalzit picioarele, fa-ti un masaj cu lotiunea antiseptica cu pin si plante BIO Kräuter®. Are efect stimulator asupra circulatiei sangvine, calmeaza si diminueaza senzatia de oboseala a musculaturii. Arnica activeaza local circulatia sanguina, in timp ce eucaliptul este un excelent antispastic. Extractul de pin imbunatateste circulatia periferica deficitara, inlaturand senzatia de „picioare reci”.

Foloseste creme si lotiuni care iti incalzesc picioarele

Dupa baie sau masaj si de fiecare data inainte sa pleci din casa, foloseste crema incalzitoare pentru picioare cu plante BIO Kräuter® – este excelenta pentru persoanele cu picioare reci. Combinatia de rozmarin, arnica, urzica, vita de vie rosie si castane are un efect de incalzire prelungita asupra talpilor picioarelor, in timp ce hidrateaza pielea si o lasa fina si catifelata. 

O solutie la indemana este si crema de picioare pentru imbunatatirea circulatiei, cu vita de vie si plante BIO Kräuter®imbunatateste microcirculatia, accelerand regenerarea epidermei si mentinand picioarele in forma. In plus, extractul de castan are efect de tonic muscular, pielea devenind neteda, elastica si supla. Aplicarea cremei are efect relaxant si de inviorare asupra picioarelor obosite, iar mirosurile neplacute dispar.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *